Uwielbiam oliwki i mogła bym je jeść w każdej postaci , na śniadanie , obiad i kolację .
Dzisiaj chciałam Was zaprosić na zieloną Tapenadę , pyszną ,prostą w wykonaniu w sam raz dla smakoszy oliwek :)
Przepis znalazłam w książce Pyszne 25 .
Pastę podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Platin .
Składniki :
100 g zielonych oliwek
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka kaparów
2 ząbki czosnku
1 łyżka uprażonych migdałów w płatkach
1 łyżka tartego parmezanu
0,5 papryczki chilli
świeży tymianek
sól. pieprz
Wykonanie :
Wszystkie składniki przełożyć do naczynia miksującego i zmiksować na pastę.
Przyprawić do smaku solą lub pieprzem.
Pastę podawać z grzankami , można też przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodowce .
Smacznego :)
Dzisiaj chciałam Was zaprosić na zieloną Tapenadę , pyszną ,prostą w wykonaniu w sam raz dla smakoszy oliwek :)
Przepis znalazłam w książce Pyszne 25 .
Pastę podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Platin .
Składniki :
100 g zielonych oliwek
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka kaparów
2 ząbki czosnku
1 łyżka uprażonych migdałów w płatkach
1 łyżka tartego parmezanu
0,5 papryczki chilli
świeży tymianek
sól. pieprz
Wykonanie :
Wszystkie składniki przełożyć do naczynia miksującego i zmiksować na pastę.
Przyprawić do smaku solą lub pieprzem.
Pastę podawać z grzankami , można też przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodowce .
Smacznego :)