Witajcie :) Zapraszam dzisiaj na pyszny soczysty schab z warzywami pieczony w rękawie .
Składniki :
Około 1 kg schabu
10 pieczarek
3 marchewki
1 duża cebula
vegeta, pieprz do smaku
garstka ziół prowansalskich
1 łyżka rozmarynu
1/2 szklanki dobrej oliwy
Wykonanie :
Schab umyć i osuszyć ręczniczkiem papierowy.
Z góry i z dołu ponacinać w kratkę.
Zioła i przyprawy wymieszać i natrzeć mięso.
Włożyć do rękawa , z jednej strony zawiązać.
Cebulę pokroić w piórka.
Pieczarki umyć i pokroić w plastry.
Marchew obrać , umyć i pokroić w 3 cm kawałki.
Warzywa przyprawić solą i pieprzem.
Wyłożyć na mięso , wlać oliwę i zawiązać drugi koniec rękawa.
Kilka razy obrócić całym workiem tak aby mięso i warzywa połączyły się z oliwą .
Włożyć do lodówki na noc.
Piec w temperaturze 180 stopni około 1.5 godziny , ja piekę z termoobiegiem.
Smacznego :)
lipca 01, 2015
Translate
Etykiety
Akcje kulinarne na Durszlaku
(10)
AQUAPHOR- recenzja
(1)
Babeczki na słono
(3)
Babki i Babeczki
(37)
Bee.pl
(3)
Bigos
(1)
Błyskawiczny Piątek
(21)
BOGUCICE
(77)
Bonduelle
(23)
Brześć
(14)
Bułeczki na słodko
(29)
Bułeczki na słono
(21)
Cedrob
(3)
Ciasta
(190)
Ciasta bez pieczenia
(4)
Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga .
(1)
Ciasta z owocami
(63)
Ciasta z wiśniami
(4)
Ciasteczka
(114)
ciasto
(1)
cukr
(1)
Cukry Nyskie
(19)
Cykoria.
(10)
Dania na kolację lub śniadanie
(85)
Dania obiadowe
(260)
Desery
(27)
Dodatki do ciast
(1)
Domowa wędlina
(7)
Domowe pieczywo
(13)
Dros
(1)
Duda
(18)
Dżemy
(2)
Eco Blik
(3)
FolWark
(33)
Frisco
(4)
Galeo
(9)
Galeria Cuda Świata
(2)
Gjuwecz
(2)
Gołąbki
(4)
Graciarnia Pana Grzegorza
(1)
Helio
(41)
Intergalaktyczne gotowanie
(1)
KONESSO- RECENZJA
(4)
Konkurs
(2)
Lidl
(4)
Liebster Blog Award 2015
(1)
M'cVities
(1)
MAKARONY POLSKIE
(4)
Mamut
(9)
Mąka z Młyna w Szadku
(12)
MICHI
(3)
mieso
(3)
Mięso
(55)
Młyny Stoisław
(26)
Moje decoupage
(1)
Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym
(1)
Moje robótki
(1)
muffinki
(3)
Nagrody
(1)
Napoje
(7)
Ogródek dziadunia
(13)
Oleje smakowe
(1)
Olejowy Raj
(9)
ORZECH
(39)
PapilArt
(12)
Pasty
(6)
Pasztety i wędliny
(2)
Pączki
(2)
Piątnica
(11)
Placki
(10)
POLO-market
(2)
Potrawy z grilla
(3)
PRIMAVIKA
(7)
Proeco Polska
(13)
Propozycja Sylwestrowa
(1)
Propozycja świątecznych ciast
(3)
Przekąski
(4)
Przepisy z truskawkami
(5)
Przetwory
(19)
Przyjaciele Kawy
(1)
Przyprawy
(1)
Przystawki
(28)
Przystawki Sylwestrowe
(2)
Radix Bis
(19)
Raw and Happy
(1)
Recenzje
(3)
Rolnik
(3)
Sałatki
(50)
Semco
(1)
Serniki i ciasta ze serem
(43)
Sery Korycińskie
(5)
Skworcu
(27)
Spichlerz Rusiecki
(2)
Społem Kielce
(5)
Super Krówka
(2)
surówka
(1)
Surówki
(15)
Swojska Piwniczka
(3)
Syropy lecznicze.
(1)
Święta
(29)
Tania książka.pl -
(1)
Tania książka.pl -recenzje
(53)
TarkaiMiarka.
(1)
Tarty na słodko
(1)
Tarty na słono
(2)
Testowanie Cenos
(23)
Testowanie Eco Blik
(9)
Testowanie Eterno
(21)
Testowanie Hańderek
(11)
Testowanie Incola
(11)
Testowanie Jamar
(9)
Testowanie Melvit
(5)
Testowanie Młynomag
(25)
Testowanie Pamapol
(4)
Testowanie Parczew
(3)
Testowanie Plenus
(15)
Testowanie PopCrop
(1)
Testowanie produktów Becla
(7)
Testowanie Roleski
(16)
Testowanie Sempre
(4)
Tłusty czwartek
(1)
Torty i torciki
(16)
Tovago
(5)
Tradismak
(5)
Tradycyjne Jadło
(12)
Vanille Mynte
(1)
VENOSA
(1)
Walentynki z Orzech
(3)
Wielkanoc
(41)
Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko
(3)
WSPÓŁPRACA
(1)
Zapiekanki
(18)
ZIARENKOWO
(21)
Zupy
(31)
Życzenia
(2)
Pyszny na kanapki lub do obiadu :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko :)
UsuńAsiu, wygląda tak, że uciekłabym z nim tam, gdzie nie byłoby nikogo, kto mógłby mi choć kawałek zabrać :) Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńDziękuję Moniczko :)
UsuńUwielbiam pieczony schab, w rękawie zwłaszcza, ponieważ zamiast mięsa wysuszonego na wiór wychodzi naprawdę soczyste i aromatyczne danie :)
OdpowiedzUsuńTaki schabik uwielbiamy do chleba, do obiadu również nie odmówię :)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale, pyszne mięsko
OdpowiedzUsuńUwielbiam taki pieczony schabik! kuszący!
OdpowiedzUsuńPyszne mięsko.
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńMuszę wypróbować 😀
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować ��
OdpowiedzUsuńWłaśnie piekę, na niedzielny obiad. Zobaczymy co wyjdzie. Dziękuję za przepis. Uwielbiam mięsa z rękawa.
OdpowiedzUsuńWypróbowałam przepis. Wyszło super mięsko ��
OdpowiedzUsuń