poniedziałek, 8 grudnia 2014

Francuskie rożki z serem

Zapraszam dzisiaj na pyszne  francuskie rożki  z nadzieniem serowym , ciasteczka są kruchutkie rozpływające się w ustach :)


Składniki :

2 opakowania ciasta francuskiego
400 g sera białego w kostkach
3/ 4 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
3 jajka 


Wykonanie :

Ser zmielić dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka , wymieszać mikserem.
Białka ubić ze szczyptą soli , dodać do sera i wymieszać łyżką .Ser ma mieć gęstą konsystencję jak na sernik. Ciasto pokroić w szerokie paski a następnie w kwadraty .
Na  każdy kwadracik nałożyć po 1,5 łyżki masy serowej . 
Złożyć na pół i zlepić boki tworząc rożek .
Piec w temperaturze 190 stopni około 15 , 20 minut.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem .
Smacznego :)

                     


12 komentarzy:

  1. Naprawdę pyszne , wszyscy się zajadali :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj jakie cudo…..a jak wygląają……
    http://bit.ly/pakietmedyczny

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smaczne, ale masa wyszła mi bardzo rzadka i przez to nie była w ogóle wyczuwalna w smaku. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jakie to ma być ciasto francuskie ? Niektóre nie wyrastają tak ładnie tylko sa niskie,oklapnięte.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja kupuję w Biedronce i wyrasta tak jak widać :)

      Usuń
  5. Ile wychodzi rożków z takiej porcji?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zależ jakie duże zrobisz, mi z jednego ciasta wychodzi 4 a z kawałeczków które zostaną robię malutkie ciasteczka.

      Usuń
  6. Ijak tu się odchudzać, takie pyszności na tym blogu ��mniam ��

    OdpowiedzUsuń

Drukuj