Lubicie zupy? mój mąż uwielbia pomidorową i powiem szczerze że często ją robię, raz na kurczaku raz na żeberkach.Zawsze wychodzi pyszna i moi domownicy proszą o dokładkę :) Do zupy użyłam przecieru pomidorowego Roleski i pietruszki suszonej Skworcu. Zupę podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Golg Zapraszam :)
Składniki :
1 cała noga z kurczaka
2 marchewki
kawałek selera i pora
pęczek pietruszki
1 łyżka suszonego korzenia lubczyku ja używam od firmy Becla
1 słoiczek przecieru pomidorowego Roleski
1 łyżka suszonej pietruszki Skworcu
domowa vegeta do smaku
pieprz do smaku
1 łyżka suszonego koperku Becla
1/2 do 1 szklanki ryżu w zależności jaką chcecie gęstą zupę
250 ml śmietanki słodkiej 12 %
około 2 l wody
Wykonanie :
Mięso umyć, przełożyć do garnka wlać około 1,5 litra wody, dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, obrany seler, por, i natkę pietruszki.Gotować na małym ogniu, gdy marchewka zmięknie dodać przyprawy i ryż.Gotować aż ryż będzie miękki. Gdy woda za szybko odparuje możecie jeszcze jaj dolać.Przyprawić do smaku Vegetą, solą lub pieprzem. Z ugotowanej zupy wyjąć mięso, i natkę pietruszki. Mięso pokroić w paseczki i przełożyć z powrotem do zupy.Gdy zupa troszkę przestygnie wlać śmietankę. Wody lub ryżu możecie dać mniej lub więcej w zależności jaką chcecie gęstą zupę.
Smacznego
lutego 24, 2016
Translate
Etykiety
Akcje kulinarne na Durszlaku
(10)
AQUAPHOR- recenzja
(1)
Babeczki na słono
(3)
Babki i Babeczki
(37)
Bee.pl
(3)
Bigos
(1)
Błyskawiczny Piątek
(21)
BOGUCICE
(77)
Bonduelle
(23)
Brześć
(14)
Bułeczki na słodko
(29)
Bułeczki na słono
(21)
Cedrob
(3)
Ciasta
(190)
Ciasta bez pieczenia
(4)
Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga .
(1)
Ciasta z owocami
(63)
Ciasta z wiśniami
(4)
Ciasteczka
(114)
ciasto
(1)
cukr
(1)
Cukry Nyskie
(19)
Cykoria.
(10)
Dania na kolację lub śniadanie
(85)
Dania obiadowe
(260)
Desery
(27)
Dodatki do ciast
(1)
Domowa wędlina
(7)
Domowe pieczywo
(13)
Dros
(1)
Duda
(18)
Dżemy
(2)
Eco Blik
(3)
FolWark
(33)
Frisco
(4)
Galeo
(9)
Galeria Cuda Świata
(2)
Gjuwecz
(2)
Gołąbki
(4)
Graciarnia Pana Grzegorza
(1)
Helio
(41)
Intergalaktyczne gotowanie
(1)
KONESSO- RECENZJA
(4)
Konkurs
(2)
Lidl
(4)
Liebster Blog Award 2015
(1)
M'cVities
(1)
MAKARONY POLSKIE
(4)
Mamut
(9)
Mąka z Młyna w Szadku
(12)
MICHI
(3)
mieso
(3)
Mięso
(55)
Młyny Stoisław
(26)
Moje decoupage
(1)
Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym
(1)
Moje robótki
(1)
muffinki
(3)
Nagrody
(1)
Napoje
(7)
Ogródek dziadunia
(13)
Oleje smakowe
(1)
Olejowy Raj
(9)
ORZECH
(39)
PapilArt
(12)
Pasty
(6)
Pasztety i wędliny
(2)
Pączki
(2)
Piątnica
(11)
Placki
(10)
POLO-market
(2)
Potrawy z grilla
(3)
PRIMAVIKA
(7)
Proeco Polska
(13)
Propozycja Sylwestrowa
(1)
Propozycja świątecznych ciast
(3)
Przekąski
(4)
Przepisy z truskawkami
(5)
Przetwory
(19)
Przyjaciele Kawy
(1)
Przyprawy
(1)
Przystawki
(28)
Przystawki Sylwestrowe
(2)
Radix Bis
(19)
Raw and Happy
(1)
Recenzje
(3)
Rolnik
(3)
Sałatki
(50)
Semco
(1)
Serniki i ciasta ze serem
(43)
Sery Korycińskie
(5)
Skworcu
(27)
Spichlerz Rusiecki
(2)
Społem Kielce
(5)
Super Krówka
(2)
surówka
(1)
Surówki
(15)
Swojska Piwniczka
(3)
Syropy lecznicze.
(1)
Święta
(29)
Tania książka.pl -
(1)
Tania książka.pl -recenzje
(53)
TarkaiMiarka.
(1)
Tarty na słodko
(1)
Tarty na słono
(2)
Testowanie Cenos
(23)
Testowanie Eco Blik
(9)
Testowanie Eterno
(21)
Testowanie Hańderek
(11)
Testowanie Incola
(11)
Testowanie Jamar
(9)
Testowanie Melvit
(5)
Testowanie Młynomag
(25)
Testowanie Pamapol
(4)
Testowanie Parczew
(3)
Testowanie Plenus
(15)
Testowanie PopCrop
(1)
Testowanie produktów Becla
(7)
Testowanie Roleski
(16)
Testowanie Sempre
(4)
Tłusty czwartek
(1)
Torty i torciki
(16)
Tovago
(5)
Tradismak
(5)
Tradycyjne Jadło
(12)
Vanille Mynte
(1)
VENOSA
(1)
Walentynki z Orzech
(3)
Wielkanoc
(41)
Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko
(3)
WSPÓŁPRACA
(1)
Zapiekanki
(18)
ZIARENKOWO
(21)
Zupy
(31)
Życzenia
(2)
jedna z moich ulubionych zup,najbardziej lubię z makaronem
OdpowiedzUsuńZupa ulubiona:)
OdpowiedzUsuńZ wielką ochotą zjadłbym dzisiaj taką :)
OdpowiedzUsuńTo zapraszam Janusz :)
UsuńBardzo lubię pomidorową, chyba najbardziej :-)
OdpowiedzUsuńPyszna:) Ładny kolorek i podoba mi się, że jest na mięsku gotowana :)
OdpowiedzUsuńUWielbiam pomidorową i na milion sposobów już ją robiłam ale i Twój przepis wypróbuję, a co :D
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńUwielbiam pomidorową :)
OdpowiedzUsuńAle mi smaku narobiłaś Asiu :)
To zapraszam Aguś :)
UsuńKocham pomidorową! :)
OdpowiedzUsuńNie ważne czy na drobiu czy na żeberkach mój syn zje każdą pomidorową ☺
OdpowiedzUsuńKlasyka, mniam! :)
OdpowiedzUsuń