https://4.bp.blogspot.com/-iu6Ty7V8YVg/WEL3CZijD7I/AAAAAAAAJpU/WapCLqTcNMor7dUR36lToqvDrxcDar--QCLcB/s640/DSCF0701.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2https://1.bp.blogspot.com/-aIb0tlMH0Rk/WCHAnVfKraI/AAAAAAAAJa0/FUwBFoZIb6YYCF_YG-vI_vfbiacESw8BQCLcB/s640/DSCF0425.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2

czerwca 22, 2017

Mielone pieczone w piekarniku.





 Mam dzisiaj dla Was propozycję pysznych i szybkich mielonych bo pieczonych w piekarniku.
Na pewno znajdzie się jakaś osoba która po całym dniu w pracy wraca do domu i musi jeszcze przygotować obiad, taka propozycja na kotlety myślę że Wam się spodoba, nie musicie stać przy patelni a w jednym czasie pieką się kotlety a Wy przygotowujecie sałatkę lub ziemniaki. Ostatnio gdy jest tak ładnie na dworze przygotowuję większość potraw w piekarniku bo jest po prostu szybciej no i zdrowiej:)
Zapraszam :)






około 600 g mięsa mielonego
1 cebula
2 jajka małe
2 ząbki czosnku 
sól, pieprz do smaku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka przyprawy do karkówki Cykoria
3 łyżki oliwy
1 duża  kajzerka
1 szklanka mleka
1 szklanka bułki tartej



Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, następnie ją mielimy razem z cebulą lub blendujemy.Do miski przekładamy mięso, dodajemy:zmieloną bułkę,jajka, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, jeśli masa będzie zbyt gęsta dodajcie kilka łyżek mleka z bułki.Wszystko dobrze wyrabiamy i formujemy kotleciki.Obtaczamy w bułce tartej.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy olejem, następnie układamy kotlety.
Pieczemy w temperaturze 180/190 stopni na złoty kolor, moje piekły się 35 minut.Takie kotlety wyśmienicie smakują na zimno np: z bułką i sałatą.
Życzę smacznego :)
Asia.





10 komentarzy:

  1. Bardzo lubię klopsiki z piekarnika, nie są takie tłuste i bardzo smaczne :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale bym zjadła! Bardzo mi się takie pieczone mielone podobają. Faktycznie duża oszczędność czasu, bo w trakcie pieczenia resztę obiadu można przygotować.

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne i na pewno zdrowsze takie pieczone

    OdpowiedzUsuń
  4. Super wygladają, jeszcze z dodatkiem chilli to napewno przypasują mężowi!

    OdpowiedzUsuń
  5. Już dawni się zastanawiałam, jak smakują takie mielone. Ale jeszcze nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zachwyca nas wszystko co przygotowujesz w swojej kuchni. Dopieszczone, pięknie podane...super!
    Pozdrawiamy:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję za tak miłe słowa , również serdecznie pozdrawiam :)

      Usuń
  7. Witam:)
    Mam pytanie odnośnie pieczenia kotletów. Dałam je do piekarnika na 180 stopni i po 30-40 minutach góra byłą dopiero ok a dół się spalił. Dałam na papier do pieczenia i na grzanie na górę i dół, termoobiegu nie mam. Co zrobić aby się dół nie przypalił? bo góra jest ok:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam :) w moim piekarniku upiekły się w ciągu 35 minut, piekłam bez termo obiegu.Zawsze piszę że każdy piekarnik piecze inaczej jeżeli pali Ci dół może trzeba podnieść blaszkę na wyższy poziom, ja w swoim piekę na środkowym i jest ok :)Bardzo często piekę mielone w piekarniku to najlepszy sposób na szybki obiad bo nie muszę stać przy patelni:)Powiem tak musisz po prostu wyczuć swój piekarnik spróbuj po prostu na innych poziomach, a jak z ciastami?nie przypalają się od spodu ? pozdrawiam :)

      Usuń

Translate

Etykiety

Akcje kulinarne na Durszlaku (10) AQUAPHOR- recenzja (1) Babeczki na słono (3) Babki i Babeczki (37) Bee.pl (3) Bigos (1) Błyskawiczny Piątek (21) BOGUCICE (77) Bonduelle (23) Brześć (14) Bułeczki na słodko (29) Bułeczki na słono (21) Cedrob (3) Ciasta (190) Ciasta bez pieczenia (4) Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga . (1) Ciasta z owocami (63) Ciasta z wiśniami (4) Ciasteczka (114) ciasto (1) cukr (1) Cukry Nyskie (19) Cykoria. (10) Dania na kolację lub śniadanie (85) Dania obiadowe (260) Desery (27) Dodatki do ciast (1) Domowa wędlina (7) Domowe pieczywo (13) Dros (1) Duda (18) Dżemy (2) Eco Blik (3) FolWark (33) Frisco (4) Galeo (9) Galeria Cuda Świata (2) Gjuwecz (2) Gołąbki (4) Graciarnia Pana Grzegorza (1) Helio (41) Intergalaktyczne gotowanie (1) KONESSO- RECENZJA (4) Konkurs (2) Lidl (4) Liebster Blog Award 2015 (1) M'cVities (1) MAKARONY POLSKIE (4) Mamut (9) Mąka z Młyna w Szadku (12) MICHI (3) mieso (3) Mięso (55) Młyny Stoisław (26) Moje decoupage (1) Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym (1) Moje robótki (1) muffinki (3) Nagrody (1) Napoje (7) Ogródek dziadunia (13) Oleje smakowe (1) Olejowy Raj (9) ORZECH (39) PapilArt (12) Pasty (6) Pasztety i wędliny (2) Pączki (2) Piątnica (11) Placki (10) POLO-market (2) Potrawy z grilla (3) PRIMAVIKA (7) Proeco Polska (13) Propozycja Sylwestrowa (1) Propozycja świątecznych ciast (3) Przekąski (4) Przepisy z truskawkami (5) Przetwory (19) Przyjaciele Kawy (1) Przyprawy (1) Przystawki (28) Przystawki Sylwestrowe (2) Radix Bis (19) Raw and Happy (1) Recenzje (3) Rolnik (3) Sałatki (50) Semco (1) Serniki i ciasta ze serem (43) Sery Korycińskie (5) Skworcu (27) Spichlerz Rusiecki (2) Społem Kielce (5) Super Krówka (2) surówka (1) Surówki (15) Swojska Piwniczka (3) Syropy lecznicze. (1) Święta (29) Tania książka.pl - (1) Tania książka.pl -recenzje (53) TarkaiMiarka. (1) Tarty na słodko (1) Tarty na słono (2) Testowanie Cenos (23) Testowanie Eco Blik (9) Testowanie Eterno (21) Testowanie Hańderek (11) Testowanie Incola (11) Testowanie Jamar (9) Testowanie Melvit (5) Testowanie Młynomag (25) Testowanie Pamapol (4) Testowanie Parczew (3) Testowanie Plenus (15) Testowanie PopCrop (1) Testowanie produktów Becla (7) Testowanie Roleski (16) Testowanie Sempre (4) Tłusty czwartek (1) Torty i torciki (16) Tovago (5) Tradismak (5) Tradycyjne Jadło (12) Vanille Mynte (1) VENOSA (1) Walentynki z Orzech (3) Wielkanoc (41) Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko (3) WSPÓŁPRACA (1) Zapiekanki (18) ZIARENKOWO (21) Zupy (31) Życzenia (2)
Copyright © 2016 Gotuj i piecz z Joanną , Blogger