Witajcie :) Dzisiaj ma dla Was pyszne naleśniki z bezglutenowej mąki kasztanowej i mąki Teff firmy Incola .
Pewnie jesteście ciekawi co to za mąka Teff, a więc jest ona zrobiona z miłki abisyńskiej i pochodzi z Etiopi.
Powiem Wam że takie naleśniki są przepyszne a przede wszystkim zdrowe, polecam szczególnie alergikom.
Naleśniki podałam z serkiem i jogurtem malinowym. Zapraszam do wypróbowania:)
Składniki :
150 ml mleka
2 łyżki cukru trzcinowego
6 łyżek mąki kasztanowej Incoal
7 łyżek mąki teff Incola
2 jajka
1 cukier waniliowy
250 g sera białego
1 cukier waniliowy
cukier trzcinowy do smaku
3 łyżki jogurtu z malinami do sera
1 mały jogurt malinowy do polania naleśników
olej kokosowy do smażenia naleśników
wiśnie z kompotu lub dowolne owoce
Wykonanie :
Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajka, cukier, cukier waniliowy,mąkę kasztanową i mąkę teff. Wszystko dobrze mieszamy żeby nie było grudek. Patelnię rozgrzewamy i smarujemy olejem kokosowym, następnie wylewamy porcję ciasta i smażymy z obydwu stron na rumiano.
Ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i 3 łyżkami jogurtu.
Na każdy naleśnik nakładamy po 2,3 łyżki sera, następnie układamy wiśnie z kompotu lub dowolne owoce i zwijamy ciasno w rulon. Przecinamy na pół i polewamy jogurtem.
Smacznego :)
pierwszy raz słyszę o tej mące,myślę że warto wypróbować
OdpowiedzUsuńEwa poleca, jest przede wszystkim zdrowa :)
UsuńPyszności, zjadłabym i na jednym by się nie skończyło! :)
OdpowiedzUsuńZaintrygowałaś mnie tą mąką kasztanową. Muszę się koniecznie zaopatrzyć :) Naleśniki prezentują się przepysznie!
OdpowiedzUsuńAsiu polecam wypróbować :)dla mnie to też nowość:)
UsuńAle pysznie wyglądają:)zaraz u ja się rozejrze za tą mąka :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńSmakowicie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń