wtorek, 19 kwietnia 2016

Naleśniki z serem i wiśniami z mąki Teff i Kasztanowej.




Witajcie :) Dzisiaj ma dla Was pyszne naleśniki z bezglutenowej mąki kasztanowej i mąki Teff firmy Incola
Pewnie jesteście ciekawi  co to za mąka Teff, a więc jest ona zrobiona z miłki abisyńskiej i pochodzi z Etiopi.
Powiem Wam że takie naleśniki są przepyszne a przede wszystkim zdrowe, polecam szczególnie alergikom.
Naleśniki podałam z serkiem i jogurtem malinowym. Zapraszam do wypróbowania:) 




Składniki :

150 ml mleka
2 łyżki cukru trzcinowego
6 łyżek mąki kasztanowej Incoal

7 łyżek mąki teff Incola 
2 jajka
1 cukier waniliowy

250 g sera białego 
1 cukier waniliowy
cukier trzcinowy do smaku
3 łyżki jogurtu z malinami do sera
1 mały jogurt malinowy do polania naleśników

olej kokosowy do smażenia naleśników

wiśnie z kompotu lub dowolne owoce

Wykonanie :

Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajka, cukier, cukier waniliowy,mąkę kasztanową i mąkę teff. Wszystko dobrze mieszamy żeby nie było grudek. Patelnię rozgrzewamy i smarujemy olejem kokosowym, następnie wylewamy porcję ciasta i smażymy z obydwu stron na rumiano.
Ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i 3 łyżkami  jogurtu.
Na każdy naleśnik nakładamy po 2,3 łyżki sera, następnie układamy wiśnie z kompotu lub dowolne owoce i zwijamy ciasno w rulon. Przecinamy na pół i polewamy jogurtem. 
Smacznego :)

  

  

10 komentarzy:

  1. pierwszy raz słyszę o tej mące,myślę że warto wypróbować

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ewa poleca, jest przede wszystkim zdrowa :)

      Usuń
  2. Pyszności, zjadłabym i na jednym by się nie skończyło! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zaintrygowałaś mnie tą mąką kasztanową. Muszę się koniecznie zaopatrzyć :) Naleśniki prezentują się przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Asiu polecam wypróbować :)dla mnie to też nowość:)

      Usuń
  4. Ale pysznie wyglądają:)zaraz u ja się rozejrze za tą mąka :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj