kwietnia 19, 2016

Gulasz z indyka z warzywami i makaronem fusilli tricolore Incola.



Dzisiaj zapraszam na  gulasz z indyka z warzywami i sosem pomidorowym podanym z wyśmienitym makaronem fusilli tricolore Incola. Danie jest bardzo pyszne z nutką aromatycznych ziół i czosnku .
Makarony Incola polecam szczególnie osobom na diecie bezglutenowej .
Zapraszam do wypróbowania :)


Składniki :

3oo g makaronu fusilli tricolore Incola 
700 g pomidorów w sosie z puszki
600 g piersi z indyka
4 duże pieczarki
1 duża cebula
2 duże marchewki
kawałek selera naciowego
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka koncentratu chili
sól, pieprz do smaku
4 łyżki masła
1 łyżka czerwonej papryki
1 łyżka bazylii
1 łyżeczka oregano
kilka igiełek rozmarynu

Wykonanie :

Makaron gotujemy all dente w osolonej wodzie.Przekładamy na  sitko i przelewamy zimną wodą.
Mięso myjemy i osuszamy ręczniczkiem. Kroimy w grubą kostkę. Marchewkę, cebulę obieramy, marchew i seler naciowy kroimy w grubsze plasterki, cebulę w piórka.Pieczarki myjemy i kroimy w półplasterki. W wysokim rondlu rozpuszczamy masło, następnie dodajemy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, lekko podsmażamy. Następnie dodajemy mięso, oregano, bazylię, rozmaryn, paprykę, troszkę soli, pieprzu i koncentrat chili oraz wszystkie warzywa.Wszystko mieszamy i chwilę podsmażamy. Pomidory z puszki kroimy w kostkę i razem z sokiem przekładamy do mięsa. Gulasz dusimy na małym ogniu pod przykryciem tak długo aż mięso będzie miękkie.Na samym końcu przyprawiamy ewentualnie do smaku solą lub pieprzem. Gulasz nie trzeba już niczym zagęszczać,  gdy troszkę odparuje będzie miał idealną konsystencję sosu.  
Nakładać porcję makaronu i gulaszu.
Smacznego :)   


19 komentarzy:

  1. mmm.. chętnie bym zjadła takie danie na obiad :) wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki gulasz to coś dla mnie. Pomidory, pieczarki, czosnek... Pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię takie pokrzepiające dania, zwłaszcza, że pogoda znowu się popsuła i przydałoby się coś takiego pysznego na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dla mnie w sam raz :) Pyszności!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Z chęcią wpadłabym do Ciebie na taki pyszny gulasz :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam ale bym zjadła teraz taki gulasz na kolację :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Danie kusi wyglądem, moje smaki, musi być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Indyk w gulaszu to jest to co lubię! Dobre masz pomysły, Kochana Asiu :)

    OdpowiedzUsuń