sobota, 12 marca 2016

Babka krówkowa w polewie czekoladowej.

Witajcie :) tak na szybko przy sobocie zostawiam Wam babkę krówkową w polewie z Wiśni w czekoladzie Eterno . Pyszna, puszysta szybko znika z talerzyków :) Zapraszam :)





Składniki :

2,5 szklanki mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki oleju
nie pełna  szklanka oranżady czerwonej
2 kopiaste łyżki masy krówkowej
5 jajek
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy 

Wiśnie w czekoladzie Eterno 
wiórki kokosowe 

Wykonanie :

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem, olej, masę krówkową i oranżadę, wszystko delikatnie wymieszać.
Formę z kominkiem natłuścić margaryną, przelać ciasto.
Piec w temperaturze 180 stopni około 50 / 55 minut do suchego patyczka. Wiśnie w czekoladzie lekko podgrzać i polać nimi zimną babkę, wierzch posypać wiórkami kokosowymi.





Smacznego :)  

14 komentarzy: