marca 22, 2018

Budyń jaglany błyskawiczny z nutellą


Witajcie :)
Mam dla Was propozycję pysznego i błyskawicznego budyniu z kaszy jaglanej Cenos, po prostu pycha , koniecznie musicie spróbować.
Na deser czy podwieczorek będzie w sam raz,
 a może nawet do pracy. 
Zapraszam :)


Składniki :

100 g ugotowanej kaszy jaglanej w woreczku
1 kopiasta łyżka nutelli
2 łyżki mleczka kokosowego lub śmietanki 12 %
szczypta wanilii 
garść malin lub dowolnych owoców

Wykonanie :

Kaszę w woreczku przelewamy gorącą wodą aby pozbyć się goryczki, w garnku zagotowujemy około 1/2 l wody, gdy zacznie wrzeć wkładamy woreczek z kaszą i gotujemy aż cały napęcznieje.
Ugotowaną kaszę odsączamy z wody i wyciągamy z woreczka do blendera, następnie dodajemy mleczko kokosowe, wanilię i nutellę, wszystko blendujemy na gładki krem. Jeśli chcecie rzadszy budyń dodajcie więcej mleka lub np : śmietanki.
Gotowy budyń przekładamy do pucharków, dekorujemy malinami lub dowolnymi owocami. Podajemy na ciepło.
Życzę smacznego :)

  
    

8 komentarzy:

  1. Własnie teraz zjadłabym, jestem bardzo głodna:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię kaszę jaglaną w takim wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię kaszę jaglaną w takim wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z chęcią bym zjadła, super deserek :)

    OdpowiedzUsuń
  5. takie deserki uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Gotuj i piecz z Joanną , Blogger