Witajcie :)
Co powiecie na pyszne babeczki z kaszą jaglaną i kremem kawowo- malinowym. Proste i szybkie w przygotowaniu.
Do babeczek użyłam kaszy jaglanej firmy Cenos.
Zapraszam :)
Składniki :
5 jajek
2,5 szklanki mąki tortowej
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 kopiaste łyżki nutelli
1/2 szklanki oleju
50 g ugotowanej kaszy jaglanej Cenos
150 ml zmiksowanych malin
150 ml mleka
1 krem do tortów o smaku tiramisu z nutką kawy Delekty
jajeczka do dekoracji
Wykonanie :
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, następnie ciągle mieszając dodajemy ugotowaną kaszę, nutellę i olej. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Foremkę do babeczek natłuszczamy olejem, łyżką do lodów nakładamy porcję ciasta.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka, moje piekły się około 20 minut.
Upieczone babeczki wyciągamy z foremki i odstawiamy do wystygnięcia.
Zmiksowane maliny mieszamy z mlekiem, dodajemy rem i ubijamy na sztywno. Rękaw cukierniczy napełniamy kremem i dekorujemy babeczki. Na wierzchu układamy jajeczka.
Babeczki odstawiamy na godzinkę aby krem dobrze zastygł.
Życzę smacznego :)
Cudowne i niezwykle finezyjne babeczki <3
OdpowiedzUsuńAsiu kochana jakie cudowne babeczki, wpraszam się na kawkę :-)
OdpowiedzUsuńAle świetnie i słodko wyglądają :D
OdpowiedzUsuń