marca 23, 2018

Babeczki z kaszą jaglaną z kremem kawowo-malinowym


Witajcie :)
Co powiecie na pyszne babeczki z kaszą jaglaną i kremem kawowo- malinowym. Proste i szybkie w przygotowaniu.
Do babeczek użyłam kaszy jaglanej firmy Cenos.
Zapraszam :)


Składniki :

5 jajek
2,5 szklanki mąki tortowej
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia  
2 kopiaste łyżki nutelli
1/2 szklanki oleju
50 g ugotowanej kaszy  jaglanej Cenos 

150 ml zmiksowanych malin 
150 ml mleka
1 krem do tortów o smaku tiramisu z nutką kawy Delekty
jajeczka do dekoracji

Wykonanie :

Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, następnie ciągle mieszając dodajemy ugotowaną kaszę, nutellę i olej. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Foremkę do babeczek natłuszczamy olejem, łyżką do lodów nakładamy porcję ciasta.  
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka, moje piekły się około 20 minut. 
Upieczone babeczki wyciągamy z foremki i odstawiamy do wystygnięcia. 
Zmiksowane maliny mieszamy z mlekiem, dodajemy rem i ubijamy na sztywno. Rękaw cukierniczy napełniamy kremem i dekorujemy babeczki. Na wierzchu układamy jajeczka. 
Babeczki odstawiamy na godzinkę aby krem dobrze zastygł.
 Życzę smacznego :)

 
  









 

3 komentarze:

  1. Cudowne i niezwykle finezyjne babeczki <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Asiu kochana jakie cudowne babeczki, wpraszam się na kawkę :-)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Gotuj i piecz z Joanną , Blogger