lutego 10, 2018

Babeczki z mąką migdałową i kremem śmietanowo-waniliowym



Witajcie :)
Przy sobocie zapraszam na babeczki z mąka migdałową Rdix - Bis 
 Babeczki są proste w wykonaniu i wybornie smakują z kawką .
Zapraszam do wypróbowania :)




Składniki :

3 jajka
1łyżeczka ekstraktu z wanilii
150 g miękkiego masła
100 g kwaśnej śmietany
1 łyżka soku z buraków dla koloru
70 g mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
120 g cukru trzcinowego ( można zastąpić ksylitolem )

300 ml śmietanki kremówki 30 %
1 cukier waniliowy
cukier puder lub ksylitol do smaku ( około 1płaskiej łyżki )

Wykonanie :

Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem,masłem, śmietaną,łyżką soku z buraków i wanilią na gładką masę, następnie ciągle mieszając przesiewać mąkę z mąką migdałową i proszkiem do pieczenia.
Formę do babeczek wypełnić papilotkami, nakładać porcję ciasta do 3/4 ich wysokości. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, piec babeczki do suchego patyczka około 20/25 minut.
Upieczone babeczki przełożyć na kratkę i pozostawić do wystygnięcia.
 Śmietanę kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno. Rękaw cukierniczy napełnić kremem z ozdobną końcówką i udekorować babeczki .
Życzę smacznego :)



Zapraszam również na zakupy po zdrową żywność do Radix- Bis 

 

4 komentarze:

  1. Wyglądają babeczki bardzo smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. pięknie wyglądają, aż mam ochotę sięgnąć po jedną:D

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno nie jadłam babeczek:) Te wyglądają jak z cukierni:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale cudowne, częstuję się do kawy :)

    OdpowiedzUsuń