grudnia 18, 2017

Sałatka z kaszą jaglana i tuńczykiem, dla zapracowanych


Ostatni tydzień przed świętami jest dla większości bardzo pracowity, ostatnie porządki czy wypieki ciasteczek i pierniczków,ale oprócz tego musimy coś przygotować do zjedzenia na obiad. Dzisiaj  mam propozycję pysznej i błyskawicznej sałatki z kaszy jaglanej i tuńczyka, nawet nie potrzeba do niej majonezu, smakuje wyśmienicie. Polecam szczególnie teraz dla wszystkich zapracowanych :)



Składniki :

1 cebula
3 ogóreczki korniszony
1 puszka tuńczyka w oleju
4 pomidorki koktajlowe
3 łyżki kukurydzy
sól, pierz do smaku

Wykonanie :

Kaszę gotujemy w woreczku w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ugotowana kasze odsączamy z wody, rozcinamy woreczek i odstawiamy do przestygnięcia.Kaszę lekko rozdrabniamy widelcem, dodajemy pokrojone w kostkę, pomidorki, cebulę i ogórki, dodajemy, kukurydzę tuńczyka razem z olejem i lekko go rozdrabniamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy, odstawiamy na kilka minut do przegryzienia smaków. Taką kaszę można śmiało podać np: z kotletem.
Smacznego :)  



 

6 komentarzy:

  1. Bardzo apetyczna sałatka :) Z chęcią bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smaczny sposób na wykorzystanie kaszy jaglanej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Asiu pyszna sałatka, a kaszę jaglaną uwielbiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy nie jadłam tuńczyka, ale narobiłaś mi ochoty na kaszę jaglaną z ogórkiem i kukurydzą :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo podoba mi się propozycja podania tej sałatki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajny pomysł. Taki troszkę nietypowy. Kochana, życzę Ci miłych i radosnych świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Gotuj i piecz z Joanną , Blogger