https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJSYRJPHloTD6W7fOcy8Asd919iVdOfYk-zNHG0O7wN2-NNPBTfMG0yfSIs7XzsxI635QuXAbJzsVV-Se0c91s0EQdLEOurGi5Ed3-maxmKuLIPIu05475HMnzmycnKCF97Y6zqgSZuhAB/s640/DSCF0701.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG4W8BrrmHiqKF2gn4gvobVBKIYtJFtg6uK2H_VSq_04I8pCUqLK5slMGk72AGCAxbjvByLxH_W1xOF9-sMAMVY3wAbHsuHvCeIeDDVOIs6JXap0mT4kspzH797sbur0zDYs1pGi1s7yPe/s640/DSCF0425.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2

czerwca 17, 2017

Sernik na zimno z bitą śmietaną na biszkopcie z truskawkami.



 Ostatnio brzydka pogoda to mam więcej czasu  postanowiłam więc dodać wreszcie coś na bloga :)
Dzisiaj przepis na pyszny delikatny, kremowy sernik na zimno z bitą śmietaną i truskawkami.Ciasto jest proste i łatwe w przygotowaniu.Szybko znika z talerzyków :)
Do ciasta użyłam produktów od firmy CYKORIA które polecam bo są naprawdę dobre.
Serdecznie zapraszam :) 




3 jajka 
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki oleju
3/4 szklanki mąki tortowej
1 łyżka płaska mąki ziemniaczanej

1 kg sera z wiaderka
500 g śmietany kremówki 30 %
1 szklanka cukru lub do smaku
1 cukier waniliowy CYKORIA 
1 galaretka brzoskwiniowa  CYKORIA
1 i 1/2  łyżki żelatyny
1 szklanka przegotowanej wody

około 700 g truskawek
 2 galaretki brzoskwiniowe
1/2 l przegotowanej wody

blaszka o wymiarach 37/26



Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę i następnie dodajemy po jednym żółtku. Mąkę przesiewamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia,delikatnie mieszamy i na końcu dodajemy olej. Przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka.

W przegotowanej wodzie rozpuszczamy galaretkę i żelatynę, mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia.

Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy porcjami ser z wiaderka i mieszamy. Na końcu wlewamy lekko tężejącą galaretkę i jeszcze raz dobrze mieszamy. 

Do blaszki przekładamy zimny biszkopt i nasączamy np : herbatą, następnie wykładamy trochę masy serowej i na niej układamy truskawki, całość zalewamy serem. Na wierzchu układamy również truskawki ale nie koniecznie. Odstawiamy do stężenia.Dwie galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 1/2 l przegotowanej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy sernik zastygnie wierzch zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy ponownie do lodówki na kilka godzin.
Smacznego :)





Zainteresowanych produktami firmy Cykoria zapraszam na stronę internetową http://www.cykoria.pl/3,katalog-produktow.html#katalog-produktow.

10 komentarzy:

  1. Pychotka, poproszę Joasiu o kawalątko :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam serniki na zimno :) Twój serniczek wygląda obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo apetyczny serniczek, na pewno jest pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda przepysznie, jeszcze te truskawki! ��

    OdpowiedzUsuń
  5. Joasiu! Serniczek prezentuje się wyśmienicie! Cudo i prawdziwe niebo dla oka i podniebienia <3

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam ciasta z owocami,ale te z truskawkami są najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Zimne ciasta to moje ulubione słodkości letnia porą :) Mogłabym jeść i jeść i jeść... ;)

    OdpowiedzUsuń

Translate

Etykiety

Akcje kulinarne na Durszlaku (10) AQUAPHOR- recenzja (1) Babeczki na słono (3) Babki i Babeczki (37) Bee.pl (3) Bigos (1) Błyskawiczny Piątek (21) BOGUCICE (77) Bonduelle (23) Brześć (14) Bułeczki na słodko (29) Bułeczki na słono (21) Cedrob (3) Ciasta (190) Ciasta bez pieczenia (4) Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga . (1) Ciasta z owocami (63) Ciasta z wiśniami (4) Ciasteczka (114) ciasto (1) cukr (1) Cukry Nyskie (19) Cykoria. (10) Dania na kolację lub śniadanie (85) Dania obiadowe (260) Desery (27) Dodatki do ciast (1) Domowa wędlina (7) Domowe pieczywo (13) Dros (1) Duda (18) Dżemy (2) Eco Blik (3) FolWark (33) Frisco (4) Galeo (9) Galeria Cuda Świata (2) Gjuwecz (2) Gołąbki (4) Graciarnia Pana Grzegorza (1) Helio (41) Intergalaktyczne gotowanie (1) KONESSO- RECENZJA (4) Konkurs (2) Lidl (4) Liebster Blog Award 2015 (1) M'cVities (1) MAKARONY POLSKIE (4) Mamut (9) Mąka z Młyna w Szadku (12) MICHI (3) mieso (3) Mięso (55) Młyny Stoisław (26) Moje decoupage (1) Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym (1) Moje robótki (1) muffinki (3) Nagrody (1) Napoje (7) Ogródek dziadunia (13) Oleje smakowe (1) Olejowy Raj (9) ORZECH (39) PapilArt (12) Pasty (6) Pasztety i wędliny (2) Pączki (2) Piątnica (11) Placki (10) POLO-market (2) Potrawy z grilla (3) PRIMAVIKA (7) Proeco Polska (13) Propozycja Sylwestrowa (1) Propozycja świątecznych ciast (3) Przekąski (4) Przepisy z truskawkami (5) Przetwory (19) Przyjaciele Kawy (1) Przyprawy (1) Przystawki (28) Przystawki Sylwestrowe (2) Radix Bis (19) Raw and Happy (1) Recenzje (3) Rolnik (3) Sałatki (50) Semco (1) Serniki i ciasta ze serem (43) Sery Korycińskie (5) Skworcu (27) Spichlerz Rusiecki (2) Społem Kielce (5) Super Krówka (2) surówka (1) Surówki (15) Swojska Piwniczka (3) Syropy lecznicze. (1) Święta (29) Tania książka.pl - (1) Tania książka.pl -recenzje (53) TarkaiMiarka. (1) Tarty na słodko (1) Tarty na słono (2) Testowanie Cenos (23) Testowanie Eco Blik (9) Testowanie Eterno (21) Testowanie Hańderek (11) Testowanie Incola (11) Testowanie Jamar (9) Testowanie Melvit (5) Testowanie Młynomag (25) Testowanie Pamapol (4) Testowanie Parczew (3) Testowanie Plenus (15) Testowanie PopCrop (1) Testowanie produktów Becla (7) Testowanie Roleski (16) Testowanie Sempre (4) Tłusty czwartek (1) Torty i torciki (16) Tovago (5) Tradismak (5) Tradycyjne Jadło (12) Vanille Mynte (1) VENOSA (1) Walentynki z Orzech (3) Wielkanoc (41) Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko (3) WSPÓŁPRACA (1) Zapiekanki (18) ZIARENKOWO (21) Zupy (31) Życzenia (2)
Copyright © 2016 Gotuj i piecz z Joanną , Blogger