czwartek, 15 września 2016

Ciasto z malinami, pyszne i delikatne.


Witajcie kochani :) ostatnio szaleję z malinami, więc dzisiaj tak na szybko zostawiam Wam pyszne, proste w wykonaniu i bardzo delikatne ciasto z malinami.Do ciasta użyłam mąki  pszennej Młynów Stoisław. wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową http://www.stoislaw.com.pl/pl/ produkty możliwe do zakupienia również w sklepie firmowym online : http://www.mlynystoislaw.pl/ Młyny Stoisław to długoletnia tradycja i najlepsza jakość produktów. Zapraszam :)


Składniki:

7 jajek
1 szklanka cukru
2 cukry waniliowe
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki oleju
4 łyżki kwaśnej śmietany
1 szklanka malin do ciasta
2,5 szklanki mąki pszennej Koszalińskiej typ 500 Młynów Stoisław

1 szklanka malin na wierzch ciasta  

Blaszka 25/35 cm

Wykonanie :

Jajka ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel. Następnie dodajemy śmietanę i olej. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką. Szklankę malin obsypujemy delikatnie mąką, dodajemy do ciasta i bardzo delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto, na wierzchu układamy resztę malin.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, w moim piekarniku ciasto piekło się około 50 minut.
Upieczone ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą. Smacznego :)










  

24 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Pewnie:) mogą być truskawki, borówki :)

      Usuń
  2. Asiu wspaniałe ciasto, pysznie wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Asiu wpraszam się na kawałeczek :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wpadaj kochana:) zaraz wstawiam wodę na kawkę :)

      Usuń
  4. Podoba mi się, ze to ciasto wygląda na takie puchate i mięciutkie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest pulchne i powiem ci że na drugi dzień było mięciutkie :)

      Usuń
  5. Ależ pięknie wyrośnięte i pięknie żółte. Pysznie Asiu. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Aguś i również pozdrawiam :)

      Usuń
  6. bardzo fajne proste ciacho :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Faktycznie wygląda na bardzo puszyste i delikatne...

    OdpowiedzUsuń
  8. Joanno wygląda pięknie! Biorę wszystko co "delikatne" :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wygląda pięknie :-) Chętnie wypróbuję.
    Zapraszam do zerknięcia na moje przepisy :-)
    http://wszystko-smaczne.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  10. mozna uzyc mrozonych owocow ??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli były mrożone ładnie w całości to można, bo jeśli zbite to puszczą dużo soku:)

      Usuń