https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJSYRJPHloTD6W7fOcy8Asd919iVdOfYk-zNHG0O7wN2-NNPBTfMG0yfSIs7XzsxI635QuXAbJzsVV-Se0c91s0EQdLEOurGi5Ed3-maxmKuLIPIu05475HMnzmycnKCF97Y6zqgSZuhAB/s640/DSCF0701.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG4W8BrrmHiqKF2gn4gvobVBKIYtJFtg6uK2H_VSq_04I8pCUqLK5slMGk72AGCAxbjvByLxH_W1xOF9-sMAMVY3wAbHsuHvCeIeDDVOIs6JXap0mT4kspzH797sbur0zDYs1pGi1s7yPe/s640/DSCF0425.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2

września 15, 2016

Ciasto z malinami, pyszne i delikatne.


Witajcie kochani :) ostatnio szaleję z malinami, więc dzisiaj tak na szybko zostawiam Wam pyszne, proste w wykonaniu i bardzo delikatne ciasto z malinami.Do ciasta użyłam mąki  pszennej Młynów Stoisław. wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową http://www.stoislaw.com.pl/pl/ produkty możliwe do zakupienia również w sklepie firmowym online : http://www.mlynystoislaw.pl/ Młyny Stoisław to długoletnia tradycja i najlepsza jakość produktów. Zapraszam :)


Składniki:

7 jajek
1 szklanka cukru
2 cukry waniliowe
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki oleju
4 łyżki kwaśnej śmietany
1 szklanka malin do ciasta
2,5 szklanki mąki pszennej Koszalińskiej typ 500 Młynów Stoisław

1 szklanka malin na wierzch ciasta  

Blaszka 25/35 cm

Wykonanie :

Jajka ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel. Następnie dodajemy śmietanę i olej. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką. Szklankę malin obsypujemy delikatnie mąką, dodajemy do ciasta i bardzo delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto, na wierzchu układamy resztę malin.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, w moim piekarniku ciasto piekło się około 50 minut.
Upieczone ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą. Smacznego :)










  

26 komentarzy:

  1. Asiu wspaniałe ciasto, pysznie wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Asiu wpraszam się na kawałeczek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Podoba mi się, ze to ciasto wygląda na takie puchate i mięciutkie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest pulchne i powiem ci że na drugi dzień było mięciutkie :)

      Usuń
  4. Ależ pięknie wyrośnięte i pięknie żółte. Pysznie Asiu. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo fajne proste ciacho :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Faktycznie wygląda na bardzo puszyste i delikatne...

    OdpowiedzUsuń
  7. Joanno wygląda pięknie! Biorę wszystko co "delikatne" :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda pięknie :-) Chętnie wypróbuję.
    Zapraszam do zerknięcia na moje przepisy :-)
    http://wszystko-smaczne.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  9. mozna uzyc mrozonych owocow ??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli były mrożone ładnie w całości to można, bo jeśli zbite to puszczą dużo soku:)

      Usuń
  10. jest fajne ja zrobilam z jabłkami i czarną porzeczką

    OdpowiedzUsuń
  11. Ależ super przepis ...pozdrawiam ciasto wyśmienite..

    OdpowiedzUsuń
  12. Wow, wygląda cudnie. Będę musiała nieco odstawić swoją dietę na bok :)

    OdpowiedzUsuń

Translate

Etykiety

Akcje kulinarne na Durszlaku (10) AQUAPHOR- recenzja (1) Babeczki na słono (3) Babki i Babeczki (37) Bee.pl (3) Bigos (1) Błyskawiczny Piątek (21) BOGUCICE (77) Bonduelle (23) Brześć (14) Bułeczki na słodko (29) Bułeczki na słono (21) Cedrob (3) Ciasta (190) Ciasta bez pieczenia (4) Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga . (1) Ciasta z owocami (63) Ciasta z wiśniami (4) Ciasteczka (114) ciasto (1) cukr (1) Cukry Nyskie (19) Cykoria. (10) Dania na kolację lub śniadanie (85) Dania obiadowe (260) Desery (27) Dodatki do ciast (1) Domowa wędlina (7) Domowe pieczywo (13) Dros (1) Duda (18) Dżemy (2) Eco Blik (3) FolWark (33) Frisco (4) Galeo (9) Galeria Cuda Świata (2) Gjuwecz (2) Gołąbki (4) Graciarnia Pana Grzegorza (1) Helio (41) Intergalaktyczne gotowanie (1) KONESSO- RECENZJA (4) Konkurs (2) Lidl (4) Liebster Blog Award 2015 (1) M'cVities (1) MAKARONY POLSKIE (4) Mamut (9) Mąka z Młyna w Szadku (12) MICHI (3) mieso (3) Mięso (55) Młyny Stoisław (26) Moje decoupage (1) Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym (1) Moje robótki (1) muffinki (3) Nagrody (1) Napoje (7) Ogródek dziadunia (13) Oleje smakowe (1) Olejowy Raj (9) ORZECH (39) PapilArt (12) Pasty (6) Pasztety i wędliny (2) Pączki (2) Piątnica (11) Placki (10) POLO-market (2) Potrawy z grilla (3) PRIMAVIKA (7) Proeco Polska (13) Propozycja Sylwestrowa (1) Propozycja świątecznych ciast (3) Przekąski (4) Przepisy z truskawkami (5) Przetwory (19) Przyjaciele Kawy (1) Przyprawy (1) Przystawki (28) Przystawki Sylwestrowe (2) Radix Bis (19) Raw and Happy (1) Recenzje (3) Rolnik (3) Sałatki (50) Semco (1) Serniki i ciasta ze serem (43) Sery Korycińskie (5) Skworcu (27) Spichlerz Rusiecki (2) Społem Kielce (5) Super Krówka (2) surówka (1) Surówki (15) Swojska Piwniczka (3) Syropy lecznicze. (1) Święta (29) Tania książka.pl - (1) Tania książka.pl -recenzje (53) TarkaiMiarka. (1) Tarty na słodko (1) Tarty na słono (2) Testowanie Cenos (23) Testowanie Eco Blik (9) Testowanie Eterno (21) Testowanie Hańderek (11) Testowanie Incola (11) Testowanie Jamar (9) Testowanie Melvit (5) Testowanie Młynomag (25) Testowanie Pamapol (4) Testowanie Parczew (3) Testowanie Plenus (15) Testowanie PopCrop (1) Testowanie produktów Becla (7) Testowanie Roleski (16) Testowanie Sempre (4) Tłusty czwartek (1) Torty i torciki (16) Tovago (5) Tradismak (5) Tradycyjne Jadło (12) Vanille Mynte (1) VENOSA (1) Walentynki z Orzech (3) Wielkanoc (41) Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko (3) WSPÓŁPRACA (1) Zapiekanki (18) ZIARENKOWO (21) Zupy (31) Życzenia (2)
Copyright © 2016 Gotuj i piecz z Joanną , Blogger