lutego 07, 2017

Babeczki maślano-cytrynowe z rodzynkami i miechunką Helio.



Witajcie :) Zapraszam dzisiaj na pyszne babeczki maślane z rodzynkami i miechunką HELIO.
Babeczki w sam raz nadają się do kawki lub herbatki. Zapraszam do wypróbowania.
Dla przypomnienia zapraszam na stronę internetową z nowościami HELIO -
http://www.helio.pl/produkty/helio-natura.


 

Składniki :

150 g miękkiego masła
120 g cukru
1 cukier waniliowy
2 jajka 
2 żółtka
165 g mąki typ 550
1 łyżeczka startej skórki z cytryny
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka goldenberry- miechunki Helio 
1 łyżka rodzynek sułtańskich Helio 

foremki Papilart 

Wykonanie : 

Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem i cukrem waniliowym. W drugiej misce ucieramy jajka z cukrem, masłem, sokiem z cytryny i skórką z cytryny. Następnie dodajemy do składników sypkich i chwilę mieszamy mikserem. Bakalie siekamy, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do 3/4 wysokości foremki.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 25/30 minut do suchego patyczka.Ostudzone babeczki można polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)  





 

18 komentarzy:

  1. Piękne babeczki a zastawa aż oszałamia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie piękne babeczki. Pysznie wyglądają i ślicznie podane :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ustawiam się w kolejce po jedną :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie podane, marzy mi się taki podwieczorek :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Babeczki cudownie puszyste, ale zastawa po prostu rewelacyjna :o :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Pięknie wyrośnięte. Babeczki bardzo lubię. Szczególnie cytrynowe. Dla mnie jedne z najlepszych :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudowne i bardzo smakowite babeczki. A zastawa jest urocza <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Wspaniałe babeczki. Ależ kuszą :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Porywam jedną babeczkę:) Pysznie wyglądają:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pysznie pulchniutkie :) A jaka cudna zastawa! :D

    OdpowiedzUsuń