wtorek, 26 maja 2015

3 Bit na biszkopcie

                 Witajcie :)
Dzisiaj Dzień Mamy , więc wszystkie Mamy  zapraszam na przepyszne ciasto 3 Bit.
Połączenie biszkoptu z masą budyniową  karmelem i bitą śmietana a do tego jeszcze posypka z czekolady i przepysznych Ziarenek Migdałowy Przylądek z Ziarenkowa  - dostępnych  -  http://sklep.ziarenkowo.com/index.php. Zapraszam :)








Składniki na biszkopt :

4 jajka
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 płaska szklanka mąki
1 łyżka oleju 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 

Masa śmietanowa :

0.5 l kremówki 30 %
3 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
 1 śmietana fix 

Dodatkowo :

1 opakowanie podłużne krakersów
1 opakowanie podłużne herbatników
1 puszka karmelu 
1czekolada mleczna 
3 łyżki  Ziarenek Migdałowy Przylądek -  http://sklep.ziarenkowo.com/index.php    


Masa budyniowa 

600 ml mleka
3 budynie waniliowe  Winiary
3 żółtka 
1 łyżka mąki 
1/2 kostki miękkiej margaryny

Blaszka 25/38 cm

Wykonanie biszkoptu :

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę , dodać olej i mąkę z proszkiem do pieczenia .
Wszystkie składniki delikatnie wymieszać.

Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , wylać ciasto.
Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka .

 Masa budyniowa :

Połowę mleka zagotować , w drugiej połowie rozpuścić , budynie , żółtka i mąkę , wlać do gotującego mleka , gotować aż   zgęstnieje .

Zimny budyń utrzeć z miękką margaryną.

Masa śmietanowa :

Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym , na końcu dodać śmietanę fix i chwilkę mieszać mikserem.

Warstwy ciasta :

Biszkopt
Masa budyniowa
Herbatniki 
Karmel 
Krakersy  
Ubita śmietana
Starta czekolada i Ziarenka

Odstawić do lodówki na noc .



Smacznego :)


16 komentarzy:

  1. Dużo tych warstw, ale ciasto wygląda tak dobrze, że jestem gotowa przebrnąć przez to wszystko, żeby tylko go spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciasto pyszne , tylko tak się wydaje że dużo czasu potrzeba na przygotowanie , szybko się je robi :)

      Usuń
  2. Taki wypasiony 3BIT :) Uwielbiam to ciasto ale na biszkopcie jeszcze nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Robilam takie na herbatnikach, ale widze, ze dodatkowa praca sie oplaca, bo wyglada hiper-apetycznie!
    :)

    Dziekuje za udzial w akcji 'Dla mamy' na Mikserze.
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. jeszcze nie zrobiłam ale wierze na slowo ze jest pyszne

    OdpowiedzUsuń
  5. pyszne ciacho warto zrobić mniam mniam

    OdpowiedzUsuń
  6. Przeglądam wszystkie fotografię czytam przepisy-trudno oderwać wzrok, takie kuszące widoki -A wyobrażnia potęguje co raz większy apetyt -trudny do kontrolowania -można stracić zmysły obserwując słodkości - Jestem łasuchem (łakomczuchem)-Stąd logiczne wytłumaczenie mojego zachowania-Jestem rozmarzony-

    OdpowiedzUsuń

Drukuj