https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJSYRJPHloTD6W7fOcy8Asd919iVdOfYk-zNHG0O7wN2-NNPBTfMG0yfSIs7XzsxI635QuXAbJzsVV-Se0c91s0EQdLEOurGi5Ed3-maxmKuLIPIu05475HMnzmycnKCF97Y6zqgSZuhAB/s640/DSCF0701.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG4W8BrrmHiqKF2gn4gvobVBKIYtJFtg6uK2H_VSq_04I8pCUqLK5slMGk72AGCAxbjvByLxH_W1xOF9-sMAMVY3wAbHsuHvCeIeDDVOIs6JXap0mT4kspzH797sbur0zDYs1pGi1s7yPe/s640/DSCF0425.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2

kwietnia 09, 2016

Sernik straciatella z malinami i galaretką.





Mam dzisiaj dla Was propozycję pysznego sernika straciatella, z malinami i galaretką na sucharkowo kakaowym spodzie, myyy pycha. Ten ciasto deser jest prosty w przygotowaniu i nie można go zepsuć :)
Zapraszam do wypróbowania i życzę miłego weekendu :)


Składniki :

1 kg serka waniliowego w wiaderku
1/2 szklanki cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 tabliczka gorzkiej czekolady
500 ml śmietany kremówki 30%
40 g żelatyny
1/2 szklanki wody

około 25 malin
2 galaretki czerwone
700 ml przegotowanej wody

Spód :

400 g sucharów
2 cukry waniliowe
2 łyżki kakao
180 g masła miękkiego
2 łyżki cukru 

tortownica o wymiarach 25/25

Wykonanie :

Suchary zmielić z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodać miękkie masło i kakao, zagnieść ręką. Tortownicę wyłożyć spód papierem do pieczenia lub złotkiem, przełożyć masę sucharową i dobrze ubić. Podpiekać w temperaturze 180 stopni około 15/ 17 minut, wierzch ma być lekko chrupiący.
Upieczony spód pozostawić w tortownicy, będziemy na niego wykładać ser. 

Czerwone galaretki rozpuścić w 700 ml przegotowanej gorącej wody i dobrze wymieszać. Odstawić do lekkiego stężenia. 

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki zimnej wody i odstawić do napęcznienia. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do miski przełożyć serek, następnie dodać ubitą śmietanę. Żelatynę podgrzać aby się rozpuściła dodać około 2 łyżek śmietany i wymieszać, następnie przełożyć do masy serowo śmietanowej i dobrze wymieszać mikserem.Czekoladę drobno posiekać i dodać do sera, wymieszać. Masę serową wyłożyć na zimny spód sucharowy, następnie ułożyć maliny i  zalać tężejącą galaretką.  
Odstawić do lodówki najlepiej na noc.

Smacznego :)  


 

24 komentarze:

  1. wygląda obłędnie... mmmm.. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. No, no, Asiu, serniczek jak marzenie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wyglada, ja też dziś mam serniczek

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękne ciacho , swojska straciatella .Bardzo lubię popularne desery.A można samemu sobie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Asiu super ciacho, lubię takie ciasta bardzo :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kusisz ogromnie takimi pysznościami ;) Serniczek prezentuje się przeapetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo fajna propozycja Asiu. Zapisuję do zrobienia na jesień. Ja mam swoje jesienne malinki i zawsze szukam przepisów na ich wykorzystanie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kawałka dobrego serniczka to ja nigdy nie odmówię :)
    Pychota Asiu :)

    OdpowiedzUsuń

Translate

Etykiety

Akcje kulinarne na Durszlaku (10) AQUAPHOR- recenzja (1) Babeczki na słono (3) Babki i Babeczki (37) Bee.pl (3) Bigos (1) Błyskawiczny Piątek (21) BOGUCICE (77) Bonduelle (23) Brześć (14) Bułeczki na słodko (29) Bułeczki na słono (21) Cedrob (3) Ciasta (190) Ciasta bez pieczenia (4) Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga . (1) Ciasta z owocami (63) Ciasta z wiśniami (4) Ciasteczka (114) ciasto (1) cukr (1) Cukry Nyskie (19) Cykoria. (10) Dania na kolację lub śniadanie (85) Dania obiadowe (260) Desery (27) Dodatki do ciast (1) Domowa wędlina (7) Domowe pieczywo (13) Dros (1) Duda (18) Dżemy (2) Eco Blik (3) FolWark (33) Frisco (4) Galeo (9) Galeria Cuda Świata (2) Gjuwecz (2) Gołąbki (4) Graciarnia Pana Grzegorza (1) Helio (41) Intergalaktyczne gotowanie (1) KONESSO- RECENZJA (4) Konkurs (2) Lidl (4) Liebster Blog Award 2015 (1) M'cVities (1) MAKARONY POLSKIE (4) Mamut (9) Mąka z Młyna w Szadku (12) MICHI (3) mieso (3) Mięso (55) Młyny Stoisław (26) Moje decoupage (1) Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym (1) Moje robótki (1) muffinki (3) Nagrody (1) Napoje (7) Ogródek dziadunia (13) Oleje smakowe (1) Olejowy Raj (9) ORZECH (39) PapilArt (12) Pasty (6) Pasztety i wędliny (2) Pączki (2) Piątnica (11) Placki (10) POLO-market (2) Potrawy z grilla (3) PRIMAVIKA (7) Proeco Polska (13) Propozycja Sylwestrowa (1) Propozycja świątecznych ciast (3) Przekąski (4) Przepisy z truskawkami (5) Przetwory (19) Przyjaciele Kawy (1) Przyprawy (1) Przystawki (28) Przystawki Sylwestrowe (2) Radix Bis (19) Raw and Happy (1) Recenzje (3) Rolnik (3) Sałatki (50) Semco (1) Serniki i ciasta ze serem (43) Sery Korycińskie (5) Skworcu (27) Spichlerz Rusiecki (2) Społem Kielce (5) Super Krówka (2) surówka (1) Surówki (15) Swojska Piwniczka (3) Syropy lecznicze. (1) Święta (29) Tania książka.pl - (1) Tania książka.pl -recenzje (53) TarkaiMiarka. (1) Tarty na słodko (1) Tarty na słono (2) Testowanie Cenos (23) Testowanie Eco Blik (9) Testowanie Eterno (21) Testowanie Hańderek (11) Testowanie Incola (11) Testowanie Jamar (9) Testowanie Melvit (5) Testowanie Młynomag (25) Testowanie Pamapol (4) Testowanie Parczew (3) Testowanie Plenus (15) Testowanie PopCrop (1) Testowanie produktów Becla (7) Testowanie Roleski (16) Testowanie Sempre (4) Tłusty czwartek (1) Torty i torciki (16) Tovago (5) Tradismak (5) Tradycyjne Jadło (12) Vanille Mynte (1) VENOSA (1) Walentynki z Orzech (3) Wielkanoc (41) Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko (3) WSPÓŁPRACA (1) Zapiekanki (18) ZIARENKOWO (21) Zupy (31) Życzenia (2)
Copyright © 2016 Gotuj i piecz z Joanną , Blogger