czwartek, 30 czerwca 2016

Ciasteczka z bezglutenowych płatków owsianych z jajeczkiem czekoladowym.



Witajcie :) Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasteczka z bezglutenowych płatków owsianych Incola.


Składniki:


400 g płatków owsianych bezglutenowych Incola

2 cukry z wanilią
1 łyżka masła
3 jajka
2 łyżki kwaśnej śmietany
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru trzcinowego lub 3 łyżki miodu
czekoladowe jajeczka

 Wykonanie:

Jajka utrzeć z cukrem( lub miodem) cukrem z wanilią i masłem na krem, następnie dodać śmietanę, płatki owsiane i proszek do pieczenia.Wszystkie składniki dobrze wymieszać najlepiej ręką.Ręce maczać w wodzie, nabierać porcję ciasta i formować ciasteczka wielkości orzecha włoskiego lekko rozpłaszczając. Jajeczka czekoladowe przeciąć na pół i wcisnąć w środek ciastka.Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor około 20 minut.
Smacznego :)

9 komentarzy:

  1. Bardzo fajne ciacha :)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Urocze i niezwykle smakowite ciasteczka :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Przydałyby mi sie jakieś ciasteczka do kawy, którą właśnie piję :D Apetycznie wyglądają te ciasteczka.

    OdpowiedzUsuń
  4. Joasiu ciasteczka wyglądają bardzo apetycznie; )

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszności, zjadłabym takie ciasteczka

    OdpowiedzUsuń
  6. co to za herbata ładny kolor

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo fajny pomysł Asiu. Od dawna chcę zrobić ciasteczka z płatków owsianych. Wyglądają pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. O jakie cudne :) Do pochrupania :)

    OdpowiedzUsuń
  9. porywam jedno ciacho do kawki :)

    OdpowiedzUsuń