Witajcie :) Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasteczka z bezglutenowych płatków owsianych Incola.
Składniki:
400 g płatków owsianych bezglutenowych Incola
2 cukry z wanilią
1 łyżka masła
3 jajka
2 łyżki kwaśnej śmietany
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru trzcinowego lub 3 łyżki miodu
czekoladowe jajeczka
Wykonanie:
Jajka utrzeć z cukrem( lub miodem) cukrem z wanilią i masłem na krem, następnie dodać śmietanę, płatki owsiane i proszek do pieczenia.Wszystkie składniki dobrze wymieszać najlepiej ręką.Ręce maczać w wodzie, nabierać porcję ciasta i formować ciasteczka wielkości orzecha włoskiego lekko rozpłaszczając. Jajeczka czekoladowe przeciąć na pół i wcisnąć w środek ciastka.Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor około 20 minut.
Smacznego :)
Bardzo fajne ciacha :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Urocze i niezwykle smakowite ciasteczka :D
OdpowiedzUsuńPrzydałyby mi sie jakieś ciasteczka do kawy, którą właśnie piję :D Apetycznie wyglądają te ciasteczka.
OdpowiedzUsuńJoasiu ciasteczka wyglądają bardzo apetycznie; )
OdpowiedzUsuńPyszności, zjadłabym takie ciasteczka
OdpowiedzUsuńco to za herbata ładny kolor
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł Asiu. Od dawna chcę zrobić ciasteczka z płatków owsianych. Wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńO jakie cudne :) Do pochrupania :)
OdpowiedzUsuńporywam jedno ciacho do kawki :)
OdpowiedzUsuń