maja 23, 2016

Grillowany bekon z sosem czosnkowym.


Witajcie :) sezon grillowy rozpoczęty :) więc ma dla Was propozycję pysznych spiralek bekonowych pieczonych na grillu . Moje dzieci je uwielbiają. Do takich spiralek polecam sos czosnkowy firmy FolWark.
Zapraszam do wypróbowania :)

Składniki :

około 12 ładnych pasków bekonu lekko solonego
12 długich patyczków do szaszłyków  
pieprz do oprószenia
czerwona papryka do oprószenia

Sos czosnkowy FolWark

Wykonanie :

Każdy pasek bekonu oprószyć pieprzem i papryką, skręcić i nabijać na patyczek jak spiralkę. Piec na rozgrzanym ruszcie grilla lub na tackach. Ja polecam tacki :) Podawać z sosem czosnkowym i dowolną sałatą.
Smacznego :)     

 

4 komentarze:

  1. Przed nami ciepły, długi weekend. Idealna propozycja. Ja również mam w planach grilla :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak tylko się rozpogodzi, wyciągam mojego balkonowego grilla i robię! :D

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Sama słodycz i szczypta chili... , Blogger