Witajcie :) sezon grillowy rozpoczęty :) więc ma dla Was propozycję pysznych spiralek bekonowych pieczonych na grillu . Moje dzieci je uwielbiają. Do takich spiralek polecam sos czosnkowy firmy FolWark.
Zapraszam do wypróbowania :)
Składniki :
około 12 ładnych pasków bekonu lekko solonego
12 długich patyczków do szaszłyków
pieprz do oprószenia
czerwona papryka do oprószenia
Sos czosnkowy FolWark
Wykonanie :
Każdy pasek bekonu oprószyć pieprzem i papryką, skręcić i nabijać na patyczek jak spiralkę. Piec na rozgrzanym ruszcie grilla lub na tackach. Ja polecam tacki :) Podawać z sosem czosnkowym i dowolną sałatą.
Smacznego :)
Przed nami ciepły, długi weekend. Idealna propozycja. Ja również mam w planach grilla :)
OdpowiedzUsuńJak tylko się rozpogodzi, wyciągam mojego balkonowego grilla i robię! :D
OdpowiedzUsuńpyszne i proste :)
OdpowiedzUsuń