środa, 16 marca 2016

Wiosenna sałatka z kaparami, polędwicą i camembertem.





Witajcie :) u nas dzisiaj pięknie słonecznie i wiosennie, a więc przydało by się coś lekkiego.
Uwielbiam sałatki i mogła bym je jeść na okrągło z różnymi dodatkami, oliwki to podstawa w każdej mojej sałatce :) Dzisiaj proponuję z sałatą lodową, kaparami, oliwkami, camembertem i przepyszną polędwicą nad ogniem wędzoną od Hańderka . Do polania sałatki użyłam 
Remulady duńskiej Folwark.
Zapraszam do wypróbowania :)




Składniki :

kilka listków sałaty lodowej
kilka czarnych oliwek
kilka kaparów ( jeśli lubicie )
kilka pomidorków koktajlowych
kawałek ogórka wąż
3 plasterki sera camembert
3 plasterki polędwicy nad ogniem wędzonej Hańderek
1 łyżka posiekanego szczypiorku, pietruszki i koperku
sól, pieprz do smaku
Remulada duńska do polania sałatki

Wykonanie :

Wszystkie warzywa myjemy, sałatę drobno szarpiemy,dodajemy szczypiorek,oliwki, kapary, pietruszkę, koperek,pokrojoną w paseczki lub kostkę polędwicę,ser camembert, paprykę i ogórka.Pomidorki przecinamy na pół. Wszystko ze sobą mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, przed podaniem polewamy remulada, lub dowolnym sosem majonezowym.  

Smacznego :)
    

7 komentarzy:

  1. taką sałatkę,to bym z chęcią zjadła

    OdpowiedzUsuń
  2. Sałatki takie bardzo Asiu lubię. Zazwyczaj dodaję do nich oliwę. Remulady duńskiej nie znam. Kiedyś muszę spróbować : )
    Pozdrawiam słonecznie Asiu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aguś sosy Folwark dostaniesz w Intermarche jak jest u was oczywiście :)również pozdrawiam kochana :)

      Usuń
  3. Na takie sałatki zawsze się skuszę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też lubię takie lekkie sałatki :)

      Usuń

Drukuj