marca 29, 2016

Serowy deser .




Składniki :


500 g waniliowego sera w wiaderku
1 galaretka czerwona
1 łyżeczka płaska żelatyny
1/2 szklanki przegotowanej wody

500 g waniliowego sera w wiaderku
1 galaretka cytrynowa
1 łyżeczka płaska żelatyny
1/2 szklanki przegotowanej wody
szczypta barwnika żółtego
szczypta barwnika zielonego 
2 wafelki w czekoladzie

Wykonanie :

W 1/2 szklanki przegotowanej wody rozpuścić galaretkę czerwoną, może być wiśniowa i odstawić do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wlać do 500 g serka i wymieszać.
Foremkę namoczyć wodą, przelać masę serową różową i odstawić do zastygnięcia.
Galaretkę cytrynową razem z żelatyną rozpuścić w 1/2 szklanki przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia.Wlać do 500 g serka i dobrze wymieszać.Następnie tę 500 g serka z galaretką podzielić na pół, do jednej części dodać szczyptę barwnika zielonego a do drugiej żółtego. 
Na zastygnięty sernik różowy wyłożyć serek żółty, odstawić na kilka minut do zastygnięcia, następnie szybko wyłożyć serek zielony Odstawić na noc do lodówki. Formę z serkiem namoczyć w ciepłej wodzie ale chwilkę wtedy dobrze sernik odejdzie od formy, przełożyć na talerz i na wierzch sernika zetrzeć  wafelki w czekoladzie. 
Smacznego :)

  

2 komentarze:

Etykiety

Akcje kulinarne na Durszlaku (10) Babeczki na słono (3) Babki i Babeczki (36) Bee.pl (1) Bigos (1) Błyskawiczny Piątek (21) BOGUCICE (77) Bonduelle (17) Brześć (9) Bułeczki na słodko (28) Bułeczki na słono (19) Ciasta (171) Ciasta bez pieczenia (3) Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga . (1) Ciasta z owocami (59) Ciasta z wiśniami (4) Ciasteczka (109) cukr (1) Cukry Nyskie (13) Cykoria. (10) Dania na kolację lub śniadanie (79) Dania obiadowe (240) Desery (24) Dodatki do ciast (1) Domowa wędlina (7) Domowe pieczywo (13) Duda (3) Dżemy (2) Eco Blik (3) FolWark (33) Frisco (4) Galeo (9) Galeria Cuda Świata (2) Gjuwecz (2) Gołąbki (4) Graciarnia Pana Grzegorza (1) Helio (28) Intergalaktyczne gotowanie (1) Konkurs (2) Lidl (4) Liebster Blog Award 2015 (1) M'cVities (1) MAKARONY POLSKIE (4) Mamut (9) Mąka z Młyna w Szadku (12) MICHI (3) mieso (3) Mięso (52) Młyny Stoisław (26) Moje decoupage (1) Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym (1) Moje robótki (1) muffinki (3) Nagrody (1) Napoje (7) Ogródek dziadunia (13) Oleje smakowe (1) Olejowy Raj (9) ORZECH (39) PapilArt (12) Pasty (6) Pasztety i wędliny (2) Pączki (1) Piątnica (11) Placki (10) POLO-market (2) Potrawy z grilla (3) PRIMAVIKA (7) Proeco Polska (13) Propozycja Sylwestrowa (1) Propozycja świątecznych ciast (2) Przekąski (2) Przepisy z truskawkami (5) Przetwory (19) Przyprawy (1) Przystawki (23) Przystawki Sylwestrowe (2) Radix Bis (13) Raw and Happy (1) Recenzje (3) Rolnik (3) Sałatki (44) Semco (1) Serniki i ciasta ze serem (40) Sery Korycińskie (5) Skworcu (27) Spichlerz Rusiecki (2) Społem Kielce (5) Super Krówka (2) Surówki (12) Swojska Piwniczka (3) Syropy lecznicze. (1) Święta (29) Tania książka.pl -recenzje (7) TarkaiMiarka. (1) Tarty na słodko (1) Tarty na słono (2) Testowanie Cenos (23) Testowanie Eco Blik (9) Testowanie Eterno (21) Testowanie Hańderek (11) Testowanie Incola (11) Testowanie Jamar (9) Testowanie Melvit (5) Testowanie Młynomag (25) Testowanie Pamapol (4) Testowanie Parczew (3) Testowanie Plenus (15) Testowanie PopCrop (1) Testowanie produktów Becla (7) Testowanie Roleski (16) Testowanie Sempre (4) Tłusty czwartek (1) Torty i torciki (16) Tovago (5) Tradismak (5) Tradycyjne Jadło (12) Vanille Mynte (1) Walentynki z Orzech (3) Wielkanoc (41) Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko (2) WSPÓŁPRACA (1) Zapiekanki (17) ZIARENKOWO (21) Zupy (28) Życzenia (2)
Copyright © 2016 Gotuj i piecz z Joanną , Blogger