Tovago , to najlepsze pieczywko pod słońcem :) dzisiaj proponuję chlebki jaglane z wątróbką i sosem do mięs Roleski , bez konserwantów i sztucznych ulepszaczy. Wszystkich zainteresowanych zapraszam do sklepu internetowego http://www.tovago.pl/.
Składniki :
Chlebek kukurydziano - jaglany Tovago
5 wątróbek indyczych
sól pieprz do smaku
1 łyżeczka papryki czerwonej
4 łyżki masła
2 łyżki mąki
Sos do mięs Roleski
Wykonanie :
Wątróbkę umyć i osuszyć, obtoczyć w mące.
Na patelni rozpuścić masło, przełożyć wątróbki, oprószyć, pieprzem, papryką i solą, dusić pod przykryciem kilka minut aż zmiękną.Podawać na chlebku jaglanym polane sosem.
Smacznego :)
Takich "kanapek" jeszcze nie próbowałam. Zachęcająco wyglądają Asiu :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie chrupadełka :)
OdpowiedzUsuńPyszne pieczywo, też dostalam
OdpowiedzUsuńIdealny do pracy :)
OdpowiedzUsuń