lutego 11, 2016

Tovago zawsze wygodnie - chrupkie pieczywo kukurydziano - jaglane.

Nie ma to jak pyszny chrupki chlebek, który jest zawsze pod ręką.
Tovago  , to najlepsze pieczywko  pod słońcem :) dzisiaj proponuję chlebki jaglane z wątróbką i sosem do mięs Roleski , bez konserwantów i sztucznych ulepszaczy. Wszystkich zainteresowanych zapraszam do sklepu internetowego  http://www.tovago.pl/.






Składniki :

Chlebek kukurydziano - jaglany Tovago   
 5 wątróbek indyczych 
 sól pieprz do smaku
 1 łyżeczka papryki czerwonej
 4 łyżki masła
 2 łyżki mąki 

Sos do mięs Roleski

Wykonanie :

Wątróbkę umyć i osuszyć, obtoczyć w mące.
Na patelni rozpuścić masło, przełożyć wątróbki, oprószyć, pieprzem, papryką i solą, dusić pod przykryciem kilka minut aż zmiękną.Podawać na chlebku jaglanym polane sosem.
Smacznego :)   
 







4 komentarze:

  1. Takich "kanapek" jeszcze nie próbowałam. Zachęcająco wyglądają Asiu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie chrupadełka :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Sama słodycz i szczypta chili... , Blogger