Zapraszam :)
1 paczka makaronu kokardki
1 sos pieczarkowy Orzech
1 puszka fasoli na parze Bonduelle
1 łyżka suszonych pomidorów Becla
200 g polędwicy Tradycyjne Jadło
5 jajek
sól, pieprz do smaku
szczypta chili
1,5 szklanki startego parmezanu
1 cebula
2 łyżki klarowanego masła
Wykonanie:
Makaron ugotować all dente.
Polędwicę podsmażyć z cebulką i pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami na maśle.
W garnku zagrzać sos pieczarkowy, dodać podsmażoną polędwicę,fasolę z puszki, roztrzepane jajka, 1/2 szklanki sera.
Przełożyć wszystko do makaronu i wymieszać, przyprawić do smaku solą , pieprzem i szczyptą chili.
Ja tym razem zapiekankę upiekłam w tortownicy ale możecie w normalnym żaroodporny naczyniu.
Tortownicę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.
Przełożyć makaron. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Pod koniec pieczenia wierzch zapiekanki posypać resztą parmezanu. Moi domownicy zapiekankę jedli z Majonezem Kieleckim smakowała wybornie.
Smacznego :)
Pyszności. Dużo zdrówka Asiu :-)
OdpowiedzUsuńI się głodna zrobiłam :-) Rychłego powrotu do zdrowia!
OdpowiedzUsuńDziękuję Dziewczyny :)
OdpowiedzUsuńŚwietna zapiekanka, musi być pyszna
OdpowiedzUsuńDziękuję Marta :) jest pyszna :)
UsuńPyszne smaki, coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Małgosiu :)
UsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuńPyszna zapiekanka. Mi to ten makaron nawet bez zapiekania by smakował. Polędwica, cebulka i pomidorki z makaronem i już mnie masz. Zdrówka życzę :)
OdpowiedzUsuńpyszniasta !
OdpowiedzUsuńLubię takie pyszne zapiekanki z makaronem.
OdpowiedzUsuń