stycznia 25, 2016

Zapiekanka makaronowa z polędwicą i sosem pieczarkowym.

Witajcie :) dzisiaj tak na szybko bo grypa mnie rozkłada,  zostawiam Wam zapiekankę makaronową z Sosem pieczarkowym Orzech , pyszną Fasolą Bonduelle , suszonymi Pomidorami od firmy Becla i Polędwicą od Tradycyjnego Jadła
Zapraszam :)






 Składniki :

1 paczka makaronu kokardki
sos pieczarkowy Orzech
1  puszka fasoli na parze Bonduelle
1 łyżka suszonych pomidorów Becla
200 g polędwicy Tradycyjne Jadło
5 jajek
sól, pieprz do smaku
szczypta chili
1,5 szklanki startego parmezanu
1 cebula
2 łyżki klarowanego masła

Wykonanie:

Makaron ugotować all dente.
Polędwicę podsmażyć z cebulką i pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami na maśle. 
W garnku zagrzać sos pieczarkowy, dodać podsmażoną polędwicę,fasolę z puszki,  roztrzepane jajka, 1/2 szklanki sera.
Przełożyć wszystko do makaronu i wymieszać, przyprawić do smaku solą , pieprzem i szczyptą chili.
Ja tym razem zapiekankę upiekłam w tortownicy ale możecie w normalnym żaroodporny naczyniu.
Tortownicę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.
Przełożyć makaron. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Pod koniec pieczenia wierzch zapiekanki posypać resztą parmezanu. Moi domownicy zapiekankę jedli z Majonezem Kieleckim smakowała wybornie.
Smacznego :)



   

12 komentarzy:

  1. I się głodna zrobiłam :-) Rychłego powrotu do zdrowia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna zapiekanka, musi być pyszna

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna zapiekanka. Mi to ten makaron nawet bez zapiekania by smakował. Polędwica, cebulka i pomidorki z makaronem i już mnie masz. Zdrówka życzę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię takie pyszne zapiekanki z makaronem.

    OdpowiedzUsuń