Dzisiaj zrobiłam taką z uszkami z dodatkiem kukurydzy i czerwonej fasoli od firmy Bonduelle
oraz pysznej Kiełbasy Kasztelańskiej od Tradycyjnego Jadła. Jak sałatka to musi być majonez i musztarda którą dostałam od Społem Kielce. Sałatka jest pyszna, zapraszam do wypróbowania:)
Składniki :
600 g uszek z mięsem Iglotex
1malutka puszka kukurydzy od Bonduelle
1 malutka puszka fasoli czerwonej od Bonduelle
1mała papryka czerwona
Kawałek pora
80 g kiełbasy Kasztelańskiej od Tradycyjnego Jadła
6 plastrów dobrej szynki
5 małych korniszonów
4/5 łyżek majonezu Społem Kielce
1 łyżeczka musztardy Społem Kilce
sól, pieprz do smaku
3 łyżki suszonego szczypiorku
4 jajka ugotowane na twardo Wykonanie :
Uszka gotujemy all dente w osolonej wodzie.
Paprykę, por myjemy i kroimy w kostkę ( por w paseczki)
Fasolkę i kukurydzę przelewamy na sitku wodą.
Kiełbasę i szynkę kroimy w paseczki lub grubszą kostkę.
Ogórki korniszony i jajka kroimy w kostkę.
Do miski przekładamy wszystkie składniki, przyprawiamy do
smaku solą, pieprzem i musztardą, mieszamy.
Następnie dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy.
Odstawiam na pół godziny do przegryzienia smaków.
Smacznego :)
Fajny pomysł na sałatkę, super ;)
OdpowiedzUsuńOj zjadłabym taką pyszną sałatkę z chęcią :-)
OdpowiedzUsuńZjadłabym z chęcią, sałatka niespotykana.
OdpowiedzUsuńBardzo fajna sałatka :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam w Nowym Roku :)
Pyszna sałatka:)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na wykorzystanie reszty uszek, których się nie zjadło na święta. Takie czyszczenie szafki :)
OdpowiedzUsuńPyszna wydaje się ta sałatka, mi i mojej mamie na pewno by smakowała, bo obie lubimy uszka ;)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na pyszną sałatkę:)
OdpowiedzUsuńsmakowita sałatka :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na kolorową, sycącą sałatkę :-)
OdpowiedzUsuńAsiu bardzo pomysłowa ta sałatka 😊
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuń