poniedziałek, 11 stycznia 2016

Roladki z piekarnika z serkiem i suszonymi pomidorami.

Witajcie :) Co powiecie na pyszne roladki ? z marchewką, serkiem, suszonymi pomidorami.
Takie roladki śmiało można  pokroić na kanapki.Na zimno również wyśmienicie smakują.Z roladkami najlepiej komponuje się czerwona kapusta ale jeśli ktoś nie lubi mogą być kiszone ogórki.
Do mięsa użyłam przyprawy od firmy Skworcu. Wszystkich zainteresowanych szeroką gamą przypraw, owoców suszonych, herbat zapraszam do sklepu internetowego http://www.skworcu.com.pl/.





Składniki:

około 12 plastrów schabu
2 duże marchewki pokrojone w paseczki
1 słoiczek suszonych pomidorów w oliwie pokrojonych w paseczki
1 opakowanie serka śmietankowego w plasterkach
2 duże cebule pokrojone w plastry
Przyprawa do mięsa od Skworcu
sól, pieprz do samku
musztarda
1/2 szklanki oliwy
1 łyżka oregano 
około 200 ml wody

Wykonanie:

 Plastry schabu umyć, osuszyć i rozbić z obydwu stron.
Lekko posolić i popieprzyć, każdy płat mięsa posmarować musztardą.Na górną część brzegu położyć plasterek serka, na serek kilka paseczków pokrojonej marchewki, cebuli i pomidorów.Zwinąć ciasno w rulon, spiąć wykałaczką i tak do wykończenia składników.Duże naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, przełożyć roladki, wierzch posypać solą, pieprzem, oregano i przyprawą do mięsa, polać wierzch oliwą, na mięsie ułożyć plastry cebuli.Naczynie przykryć szczelnie folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki.Na drugi dzień zdjąć folię i piec w temperaturze 180 stopni i koło 1,5 godziny aż mięso będzie miękkie. Można podlać wodą wtedy szybciej zmiękną. Roladki podawać z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą :)


Smacznego :) 


 
   

10 komentarzy:

  1. Ekstra wyszły ,zachęcają do wypróbowania;))

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie wpadłam, że roladki można zrobić w piekarniku. Fajnie, bo nie trzeba stać przy patelni. Pomysł całkiem dla mnie, bo uwielbiam dania z piekarnika. Asiu sprawdź, czy literówki nie zrobiłaś w podanym czasie pieczenia. Tam ma być 1/5, czy 1,5 godziny? Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję Aga :) już poprawiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo często robię roladki z suszonymi pomidorami, po prostu je uwielbiam :-) fajny dodatek sera :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też uwielbiam suszone pomidory w zalewie :)

      Usuń
  5. Fajny pomysł na pieczenie w piekarniku, nie trzeba się tyle nastać przy patelni ;) Tez uwielbiam produkty SKWORCU i często z nich korzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszne ! Chętnie bym takie skonsumowała na dzisiejszy obiadek :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj