Dzisiaj zapraszam na pyszną karkówkę z marchewką, pieczoną w piekarniku.
Ostatnio często piekę mięsa w piekarniku, po pierwsze że są zdrowsze bo zużywam mniej tłuszczu, a po drugie nie muszę stać przy patelni i co rusz mieszać żeby się coś nie przypaliło mam wtedy więcej czasu na przygotowanie czegoś innego :)
Do mięsa użyłam przypraw od firmy Skworcu. Zapraszam :)
Składniki :
około 600 g karkówki
6 marchewek
2 cebule
domowa vegeta, pieprz do smaku
1 łyżka oregano od Skworcu
1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego od Skworcu
1/2 szklanki oliwy
Wykonanie ;
Mięso umyć,osuszyć, pokroić w plastry i natrzeć przyprawami. Cebulę obrać i pokroić w piórka dodać do mięsa, marchew obrać i pokroić w grubsze plasterki, dodać do mięsa, polać oliwą i wszystko wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą przełożyć mięso, szczelnie zamknąć i wstawić na noc do lodówki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, do naczynia z mięsem wlać 1 szklankę wody, piec pod przykryciem około 1 do 1,5 godziny aż mięso będzie miękkie.
Smacznego :)
stycznia 12, 2016
Translate
Etykiety
Akcje kulinarne na Durszlaku
(10)
AQUAPHOR- recenzja
(1)
Babeczki na słono
(3)
Babki i Babeczki
(37)
Bee.pl
(3)
Bigos
(1)
Błyskawiczny Piątek
(21)
BOGUCICE
(77)
Bonduelle
(23)
Brześć
(14)
Bułeczki na słodko
(29)
Bułeczki na słono
(21)
Cedrob
(3)
Ciasta
(190)
Ciasta bez pieczenia
(4)
Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga .
(1)
Ciasta z owocami
(63)
Ciasta z wiśniami
(4)
Ciasteczka
(114)
ciasto
(1)
cukr
(1)
Cukry Nyskie
(19)
Cykoria.
(10)
Dania na kolację lub śniadanie
(85)
Dania obiadowe
(260)
Desery
(27)
Dodatki do ciast
(1)
Domowa wędlina
(7)
Domowe pieczywo
(13)
Dros
(1)
Duda
(18)
Dżemy
(2)
Eco Blik
(3)
FolWark
(33)
Frisco
(4)
Galeo
(9)
Galeria Cuda Świata
(2)
Gjuwecz
(2)
Gołąbki
(4)
Graciarnia Pana Grzegorza
(1)
Helio
(41)
Intergalaktyczne gotowanie
(1)
KONESSO- RECENZJA
(4)
Konkurs
(2)
Lidl
(4)
Liebster Blog Award 2015
(1)
M'cVities
(1)
MAKARONY POLSKIE
(4)
Mamut
(9)
Mąka z Młyna w Szadku
(12)
MICHI
(3)
mieso
(3)
Mięso
(55)
Młyny Stoisław
(26)
Moje decoupage
(1)
Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym
(1)
Moje robótki
(1)
muffinki
(3)
Nagrody
(1)
Napoje
(7)
Ogródek dziadunia
(13)
Oleje smakowe
(1)
Olejowy Raj
(9)
ORZECH
(39)
PapilArt
(12)
Pasty
(6)
Pasztety i wędliny
(2)
Pączki
(2)
Piątnica
(11)
Placki
(10)
POLO-market
(2)
Potrawy z grilla
(3)
PRIMAVIKA
(7)
Proeco Polska
(13)
Propozycja Sylwestrowa
(1)
Propozycja świątecznych ciast
(3)
Przekąski
(4)
Przepisy z truskawkami
(5)
Przetwory
(19)
Przyjaciele Kawy
(1)
Przyprawy
(1)
Przystawki
(28)
Przystawki Sylwestrowe
(2)
Radix Bis
(19)
Raw and Happy
(1)
Recenzje
(3)
Rolnik
(3)
Sałatki
(50)
Semco
(1)
Serniki i ciasta ze serem
(43)
Sery Korycińskie
(5)
Skworcu
(27)
Spichlerz Rusiecki
(2)
Społem Kielce
(5)
Super Krówka
(2)
surówka
(1)
Surówki
(15)
Swojska Piwniczka
(3)
Syropy lecznicze.
(1)
Święta
(29)
Tania książka.pl -
(1)
Tania książka.pl -recenzje
(53)
TarkaiMiarka.
(1)
Tarty na słodko
(1)
Tarty na słono
(2)
Testowanie Cenos
(23)
Testowanie Eco Blik
(9)
Testowanie Eterno
(21)
Testowanie Hańderek
(11)
Testowanie Incola
(11)
Testowanie Jamar
(9)
Testowanie Melvit
(5)
Testowanie Młynomag
(25)
Testowanie Pamapol
(4)
Testowanie Parczew
(3)
Testowanie Plenus
(15)
Testowanie PopCrop
(1)
Testowanie produktów Becla
(7)
Testowanie Roleski
(16)
Testowanie Sempre
(4)
Tłusty czwartek
(1)
Torty i torciki
(16)
Tovago
(5)
Tradismak
(5)
Tradycyjne Jadło
(12)
Vanille Mynte
(1)
VENOSA
(1)
Walentynki z Orzech
(3)
Wielkanoc
(41)
Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko
(3)
WSPÓŁPRACA
(1)
Zapiekanki
(18)
ZIARENKOWO
(21)
Zupy
(31)
Życzenia
(2)
Też uwielbiam mięsa z piekarnika, dokładnie z takiego samego powodu, co Ty. A poza tym takie naczynie wyciągnięte z piekarnika ma w sobie jakąś magię domowego ogniska. W patelni na kuchence tego nie widzę :)) Ale sobie pofilozofowałam :)
OdpowiedzUsuńKarkówka wygląda obłędnie i aż pachnie z fotki:)
OdpowiedzUsuńtakie mięsko,to bym z chęcia zjadła
OdpowiedzUsuńWygląda tak, jakby miała się rozpłynąć w ustach :}
OdpowiedzUsuńCudna! Zrobię na następny weekend :)
OdpowiedzUsuńRrobiłam jak w przepisie. Wszystko było dobrze, tylko za dużo wody. Po upieczeniu mięso pływało jak by w rosole sie gotowało.
OdpowiedzUsuńSzklanka wody to nie dużo , mi przez 1,5 godziny pieczenia woda odparowała i mięso wyszło jak na zdjęciu :)Czasami wlewam nawet więcej wody :)
OdpowiedzUsuńNo jutro będę robiła dla mezusia bo sobie zazyczyl heh. Wygląda pysznie
OdpowiedzUsuń