stycznia 11, 2016

Surówka z marchewki i awokado.

Dzisiaj mam dla Was propozycję pysznej surówki z marchewki i awokado.Bardzo ją lubię, podaję nawet na kanapki z szynką, ma dużo witamin i smakuje wyśmienicie.
Do surówki użyłam czosnku od EcoBlik . Wszystkich zainteresowanych ekologicznymi produktami tej firmy zapraszam na stronę internetową http://ecoblik.pl/.
Surówkę podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji Miranda Platin.
Zapraszam :)






Składniki :

4 marchewki
1 awokado
1/2 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
1/2 łyżeczki czosnku od EcoBlik
1 mała szalotka 

Wykonanie :

Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebule obrać i drobno posiekać lub także zetrzeć na tarce. Awokado umyć, przeciąć na pół, dużą łyżkę włożyć między miąższ a skórkę i delikatnie wyjąć. Pokroić w kostkę, dodać do marchewki. Przyprawić do smaku solą i pieprze, oraz czosnkiem, dodać majonez i wymieszać.
Odstawić na kilka minut do przegryzienia smaków.
Ja taką surówkę podaję do obiadu a także na kanapki z szynką. Smakuje wyśmienicie.

Smacznego :)

 

 

8 komentarzy: