stycznia 20, 2016

Pasta z soczewicy i kabanosa.

Ja i moja córka uwielbiam różne pasty na chleb no i dzisiaj zrobiłam na kolację  pyszną pastę z kabanosa i Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle. 
Pasta nadaje się na kanapki a także śmiało można nią nadziewać np : jajka.
Pastę podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Gold . Zapraszam :)



Składniki :

1 puszka Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle 
 kawałek kabanosa tak około 20 cm 
pieprz i sól do smaku
1/2 ząbku czosnku  
1 łyżeczka Majonezu Kieleckiego
szczypta chili  

Wykonanie:

Soczewicę przepłukać wodą i odsączyć. Wszystkie składniki przełożyć do blendera i dobrze zmiksować na pastę, przyprawić do smaku solą ,ub pieprzem.
Podawać z grzanką, bułką a nawet chrupkim pieczywem, smakuje wyśmienicie.



Smacznego :)   


 

5 komentarzy: