Firma ta posiada szeroki asortyment warzyw w puszkach w słoikach , na ciepło , mrożonek , pieczarek .
Przedsiębiorstwo przetwórstwa warzyw powstałe w północnej Francji w roku 1853 oraz związana z nim marka producenta . Siedzibą polskiej fili jest Warszawa .W 1992 na należącej do Bonduelle farmie w Woestyne zainstalowano pierwsze obłuskiwacze do grochu i autoklawy , co umożliwiło skuteczne pakowanie uprawianego tam na 20 hektarach groszku w hermetyczne puszki . Produkcja wynosiła naówczas około 120 tysięcy puszek, tj. ok. 120 ton rocznie. W latach 30 produkcja przestała nadążać za zapotrzebowaniem, w roku 1936 areał upraw wzrósł do 230 hektarów i produkcja wzrosła znacząco. Od lipca 1940 do końca wojny funkcjonowanie przetwórni zostało wstrzymane.Po wojnie produkcję wznowiono, a w latach 60. rozpoczęła się ekspansja koncernu poza granice Francji: do Niemiec w 1969, do Włoch w 1972, do Anglii w 1973, później do innych krajów (Belgia , Holandia , Hiszpania , również w Europie Środkowej i Wschodniej (Polska , Czechy , Rosja ), a także do obu Ameryk (Argentyna , Brazylia , Kanada . Ogółem koncern działa obecnie w 21 krajach przetwarzając warzywa (głównie kukurydzę , groch i różne odmiany fasoli , ale także liczne inne) ze 110 tysięcy hektarów upraw, które są w fabrykach Bonduelle konserwowane i zamykane w puszkach albo w słoikach , mieszane w różne rodzaje sałatek i zup , a także zamrażane. Obroty koncernu w 2005 roku przekraczały 1,4 miliarda euro
Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę internetową http://bonduelle.pl/.
Dania przygotowanie z produktów Bonduelle
1. Rozgrzewająca zupa gulaszowa .
2. Sałatka warzywna ze śledziem .
3. Canelloni alla chili con carne .
4. Sałatka alla Mexicana .
Zapraszam dom wypróbowania bo są bardzo pyszne :)
Bardzo fajne są małe puszeczki. czesto uzywam je w mojej kuchni.
OdpowiedzUsuńZawsze z tej firmy kupuję kukurydzę i jeszcze nigdy się nie zawiodłem.
OdpowiedzUsuń