listopada 18, 2015

Produkty Bonduelle.

Nowa współpraca i wspaniałe produkty do testowania od Bonduelle.
Firma ta posiada szeroki asortyment warzyw w puszkach w słoikach , na ciepło , mrożonek , pieczarek .
Przedsiębiorstwo przetwórstwa warzyw powstałe w północnej Francji w roku 1853 oraz związana z nim marka producenta . Siedzibą  polskiej  fili jest Warszawa .W 1992 na należącej do Bonduelle farmie w Woestyne zainstalowano pierwsze obłuskiwacze  do grochu  i autoklawy , co umożliwiło skuteczne pakowanie uprawianego tam na 20 hektarach  groszku w hermetyczne puszki . Produkcja wynosiła naówczas około 120 tysięcy puszek, tj. ok. 120 ton rocznie. W latach 30  produkcja przestała nadążać za zapotrzebowaniem, w roku 1936 areał upraw wzrósł do 230 hektarów i produkcja wzrosła znacząco. Od lipca 1940 do końca wojny funkcjonowanie przetwórni zostało wstrzymane.Po wojnie produkcję wznowiono, a w latach 60. rozpoczęła się ekspansja koncernu poza granice Francji: do Niemiec  w 1969, do Włoch  w 1972, do Anglii  w 1973, później do innych krajów (Belgia , Holandia , Hiszpania , również w Europie Środkowej i Wschodniej (Polska , Czechy , Rosja ), a także do obu Ameryk (Argentyna , Brazylia , Kanada . Ogółem koncern działa obecnie w 21 krajach przetwarzając warzywa (głównie kukurydzę , groch  i różne odmiany fasoli , ale także liczne inne) ze 110 tysięcy hektarów upraw, które są w fabrykach Bonduelle konserwowane i zamykane w puszkach albo w słoikach , mieszane w różne rodzaje sałatek  i zup , a także zamrażane. Obroty koncernu w 2005 roku przekraczały 1,4 miliarda euro
Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę internetową http://bonduelle.pl/.



Dania przygotowanie z produktów Bonduelle 

1. Rozgrzewająca zupa gulaszowa .



2. Sałatka warzywna ze śledziem  .


3. Canelloni alla  chili con carne .


4.  Sałatka alla Mexicana .


Zapraszam dom wypróbowania bo są bardzo pyszne :)

  

1 komentarz:

  1. Bardzo fajne są małe puszeczki. czesto uzywam je w mojej kuchni.

    OdpowiedzUsuń