poniedziałek, 19 października 2015

Naleśniki z mąki ryżowej z twarożkiem , syropem klonowym i ziarenkami .

Witajcie :) dzisiaj coś na szybko czyli Naleśniki z mąki ryżowej nadziewane twarożkiem i polane syropem klonowym . Do smażenia naleśników użyłam Oleju kokosowego firmy Olejowy Raj .
Do posypania użyłam ziarenek Migdałowy Przylądek z Ziarenkowa 
                                 Zapraszam :) 




Składniki na ciasto naleśnikowe :

2 szklanki mleka 

2 szklanki maki ryżowej 
1 łyżeczka ksylitolu 
2 jajka 
1 laska wanilii

Masa twarogowa :

250 g sera białego pół tłustego 
1 laska wanilii
1,5 łyżki ksylitolu 
2 łyżki jogurtu naturalnego 

syrop klonowy do polania naleśników  
Olej kokosowy  do smażenia 

2 łyżki ziarenek Migdałowy Przylądek  

Wykonanie :

Do miski wlać mleko dodać jajka i wymieszać , następnie dodać mąkę ryżową , ziarenka wanilii i ksylitol .
Wszystkie składniki    dobrze wymieszać.

Patelnię do naleśników rozgrzać dodać odrobiną oleju kokosowego i rozpuścić , następnie wlewać po małej chochelce ciasta . Smażyć na złoty kolor z obydwu stron .

Ser utrzeć z ksylitolem i ziarenkami z wanilii , następnie dodać jogurt i wymieszać .
Upieczone naleśniki smarować twarożkiem i zwijać w rulonik
Polać syropem klonowym i posypać ziarenkami .

Smacznego :)
 

  Kuchnia wegetariańska i wegańska

16 komentarzy:

Drukuj