października 28, 2015

Jajka nadziewane pastą z awokado .

Zapraszam na pyszne jajka nadziewane awokado z czosnkiem firmy Proeco Polska i żółtym serem .
W sam raz na śniadanie lub kolację :)


Składniki :
1,5 awokado
6 jajek
1/2 szklanki startego na małych oczkach sera żółtego  
1/2 łyżeczki Czosnku Proeco Polska
sól, pieprz do smaku 
2 łyżki szczypiorku 

Wykonanie :

Jajka ugotować na twardo , przeciąć na pół i wyciągnąć żółtka.Awokado umyć , przeciąć na pół i wydrążyć łyżeczką środek. Do malaksera przełożyć żółtka i awokado , zmiksować. Następnie dodać  ser żółty , 1 łyżkę  posiekanego szczypiorku , przyprawić do smaku solą i pieprzem , wszystko wymieszać . Do rękawa cukierniczego przełożyć pastę i nadziewać jajka . Wierzch jeszcze można posypać szczypiorkiem .

Smacznego :) 

6 komentarzy:

  1. Apetyczne te jajeczka, w sam raz na kolację dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne jajeczka, dodatek awokado na pewno nadaje fajnego smaczka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Powiem ci że jak ktoś lubi awokado to na pewno będą smakowały :)

      Usuń

Copyright © 2016 Gotuj i piecz z Joanną , Blogger