Składniki :
1 puszka fasolki czerwonej
3 marchewki
1 puszka kukurydzy
kawałek pora
1 papryka czerwona
2 garści fasolki mrożonej zielonej
2 selery naciowe
Vegeta, pieprz , bazylia suszona
1/2 szklanki śmietany 30 %
3 łyżki masła
Wykonanie :
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie
Marchew obrać i zetrzeć na tarce jarzynowe, por pokroić w pół talarki.
Kukurydzę odsączyć z wody.
Paprykę pokroić w paseczki . Seler naciowy pokroić na średniej grubości kawałki
Na patelni rozpuścić 3 łyżki masła , dodać warzywa , chwilę dusić pod przykryciem .
Gdy puści sok dodać przyprawy ( do smaku ).
Warzywa dusić pod przykryciem aż zmiękną
Pod koniec dodać śmietankę i dusić około 6 minut .
Podawać jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu . Proporcje oczywiście możecie zmniejszyć.
Smacznego :)
Mam ochotę wykorzystać ten przepis.Danie wygląda świetnie;)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńJak warzywka to ja zawsze :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
UsuńPycha! bardzo lubię takie warzywka
OdpowiedzUsuńDzięki :)
Usuń