piątek, 13 lutego 2015

Faworki francuskie

Witajcie :) chociaż pewnie już macie dość pączków i faworków to może się skusicie na pyszne i lekkie 
        ciasteczka , szybko się je przygotowuje  , szczególnie gdy wpadną niespodziewani goście :)
    






Składniki :

Ciasto francuskie 
cukier puder do posypania


Wykonanie :

Ciasto rozwinąć , wykrawać po szerokości paski około 1,5 cm i długości  około 11 cm.
Na środku każdego paska zrobić nacięcie około 1,5 cm , jeden bok przełożyć przez dziurkę i uformować faworka.

Piec w temperaturze 190 stopni na złoty kolor.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem  .

Smacznego :) 




2 komentarze:

  1. Dziękuję :) są naprawdę lekkie i chrupiące , jeśli ktoś lubi ciasto francuskie to polecam :)

    OdpowiedzUsuń