Ciasto szybko znika z talerza , można go przygotować z dowolnymi owocami :)
Składniki
1 l mleka1/2 szkl kaszy manny błyskawicznej
3 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżka masła
1 żelatyna 50 g
Mus truskawkowy 0,5 l wymieszanego z 3 łyżkami cukru
1 truskawkowa galaretka Winiary
3 łyżeczki żelatyny Gellwe
3 galaretki porzeczkowe Winiary
1 l przegotowanej wody
około 30 biszkoptów
Sposób przygotowania
-
- 1.
- Mleko zagotować c cukrem i cukrem waniliowym z tym że odlać 1/2 szklanki do rozrobienia kaszy. dodać masło i zagotować . Kasza ma być rzadka . Do jeszcze ciepłej kaszy dodać żelatynę i chwilę mieszać żeby się rozpuściła.. Odstawić do przestygnięcia.
- 4.
-
Mus truskawkowy rozpuścić z cukrem ( ja miałam swój mrożony) dodać galaretkę i żelatynę, wymieszać .
Odstawić do lekkiego stężenia.
Tężejący mus wylać na kaszę .
- 5.
- Galaretki porzeczkowe rozpuścić w 1 l przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia.
- 6.
-
Tężejącą galaretkę wylać na mus truskawkowy .
Odstawić ciasto na kilka godzin do lodówki.
Udekorować według własnego pomysłu .
Smacznego :)
Ale musi być pyszny ten torcik;)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) jeśli ktoś lubi kaszę mannę to torcik na pewno będzie smakował :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe ciasto. Bardzo lubię masę z kaszy manny :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję kochana :)
OdpowiedzUsuńOj,widzę tu coś dla mojego męża, pycha!
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuńtakie torciki na zimno są pyszne, Twój wyszedł wspaniały :)
OdpowiedzUsuńnie drogie, a efektowne i każdy lubi :) pycha
OdpowiedzUsuńBardzo pomysłowe :)
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuń