Torcik jogurtowo - czekoladowy
Dzisiaj postanowiłam upiec  torcik , dzieci zażyczyły sobie że ma być koniecznie z jakimś kremem :) 
Zrobiłam więc kremy jogurtowy i czekoladowo - toffi , jeśli was zaciekawił mój torcik to zapraszam :) 
Składniki
Składniki na biszkopt;1 szkl mąki tortowej
1 szkl cukru
1 cukier wanilinowy Dr .Oetkera
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 krem jogurtowy Dr Oetkera
1 krem waniliowy --''' -----
150 g jogurtu naturalnego
400 ml mleka
1 krem toffi Dr . Oetkera
1 krem czekoladowy Dr. Oetkera
500 ml mleka
6 wafelków PryncyPałków
Podłużne biszkopty z cukrem około 25 sztuk
- 
   Sposób przygotowania- 2.
- Żółtka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym .
 - 4.
- Tortownice o śred. 26 wyłożyć papierem do pieczenia ( tylko spód ).
 - 8.
- Krem jogurtowy ;
 - 9.
- 
         Jogurt wymieszać z mlekiem dodać krem waniliowy i 
jogurtowy , ubić na sztywno .Dodać pryncypałki starte na tarce o grubych
 oczkach i wymieszać . Jogurt wymieszać z mlekiem dodać krem waniliowy i 
jogurtowy , ubić na sztywno .Dodać pryncypałki starte na tarce o grubych
 oczkach i wymieszać .
 - 10.
- Krem czekoladowy;
 - 11.
- Krem czekoladowy i toffi ubić w 500 ml mleka.
 
 
 
 
 
 - 14.
- Przykryć trzecim krążkiem . Wierzch i boki torcika posmarować resztą masy czekoladowej .
 - 15.
- Biszkopty przyciąć do wysokości tortu , leciutko posmarować masą i przyklejać w koło.
 - 16.
- 
            Tort udekorować według własnego uznania . Ja w koło zrobiłam malutkie rozetki z masy jogurtowej.
 
 
 
 Smacznego :)
 
 
 
        
        
        
        
        
        
        
 
 








Uwielbiam takie słodkości :)
OdpowiedzUsuńMniam... musi byc naprawdę pyszny :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) jest pyszny :) no i prosty w wykonaniu :)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje i pewnie też tak smakuje :-)
OdpowiedzUsuńMusi smakować niebiańsko, fajne to pokazujesz kok po kroku……
OdpowiedzUsuńhttp://bit.ly/pakietmedyczny
przepraszam za błędy, miało być
OdpowiedzUsuńfajne jest że pokazujesz zdjęcia krok po kroku