https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJSYRJPHloTD6W7fOcy8Asd919iVdOfYk-zNHG0O7wN2-NNPBTfMG0yfSIs7XzsxI635QuXAbJzsVV-Se0c91s0EQdLEOurGi5Ed3-maxmKuLIPIu05475HMnzmycnKCF97Y6zqgSZuhAB/s640/DSCF0701.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG4W8BrrmHiqKF2gn4gvobVBKIYtJFtg6uK2H_VSq_04I8pCUqLK5slMGk72AGCAxbjvByLxH_W1xOF9-sMAMVY3wAbHsuHvCeIeDDVOIs6JXap0mT4kspzH797sbur0zDYs1pGi1s7yPe/s640/DSCF0425.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2

listopada 15, 2014

Torcik jogurtowo- czekoladowy

Torcik jogurtowo - czekoladowy
Dzisiaj postanowiłam upiec  torcik , dzieci zażyczyły sobie że ma być koniecznie z jakimś kremem :) 
Zrobiłam więc kremy jogurtowy i czekoladowo - toffi , jeśli was zaciekawił mój torcik to zapraszam :) 









Składniki

Składniki na biszkopt;
1 szkl mąki tortowej
1 szkl cukru
1 cukier wanilinowy Dr .Oetkera
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia


1 krem jogurtowy Dr Oetkera
1 krem waniliowy --''' -----
150 g jogurtu naturalnego
400 ml mleka


1 krem toffi Dr . Oetkera
1 krem czekoladowy Dr. Oetkera
500 ml mleka

6 wafelków PryncyPałków

Podłużne biszkopty z cukrem około 25 sztuk




  • Sposób przygotowania

    1.
     - krok 1 Białka ubić .
    2.
    Żółtka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym .
    3.
     - krok 3 Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać , na końcu dodać ubite białka i delikatnie wymieszać łyżką .
    4.
    Tortownice o śred. 26 wyłożyć papierem do pieczenia ( tylko spód ).
    5.
     - krok 5 Przelać ciasto .
    6.
     - krok 6 Piec w temp 180 st do suchego patyczka .
    7.
     - krok 7 Zimny biszkopt przeciąć na 3 części .
    8.
    Krem jogurtowy ;
    9.
     - krok 9 Jogurt wymieszać z mlekiem dodać krem waniliowy i jogurtowy , ubić na sztywno .Dodać pryncypałki starte na tarce o grubych oczkach i wymieszać .
    10.
    Krem czekoladowy;
    11.
    Krem czekoladowy i toffi ubić w 500 ml mleka.




    12.
     - krok 12 Na spodnią część biszkoptu wyłożyć połowę masy czekoladowej Przykryć drugim krążkiem .
    13.
     - krok 13 Na drugi spód wyłożyć masę jogurtową zostawiając troszkę do dekoracji.
    14.
    Przykryć trzecim krążkiem . Wierzch i boki torcika posmarować resztą masy czekoladowej .
    15.
    Biszkopty przyciąć do wysokości tortu , leciutko posmarować masą i przyklejać w koło.
    16.
    Tort udekorować według własnego uznania . Ja w koło zrobiłam malutkie rozetki z masy jogurtowej.



    Smacznego :)


6 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie słodkości :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję :) jest pyszny :) no i prosty w wykonaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie się prezentuje i pewnie też tak smakuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Musi smakować niebiańsko, fajne to pokazujesz kok po kroku……
    http://bit.ly/pakietmedyczny

    OdpowiedzUsuń
  5. przepraszam za błędy, miało być
    fajne jest że pokazujesz zdjęcia krok po kroku

    OdpowiedzUsuń

Translate

Etykiety

Akcje kulinarne na Durszlaku (10) AQUAPHOR- recenzja (1) Babeczki na słono (3) Babki i Babeczki (37) Bee.pl (3) Bigos (1) Błyskawiczny Piątek (21) BOGUCICE (77) Bonduelle (23) Brześć (14) Bułeczki na słodko (29) Bułeczki na słono (21) Cedrob (3) Ciasta (190) Ciasta bez pieczenia (4) Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga . (1) Ciasta z owocami (63) Ciasta z wiśniami (4) Ciasteczka (114) ciasto (1) cukr (1) Cukry Nyskie (19) Cykoria. (10) Dania na kolację lub śniadanie (85) Dania obiadowe (260) Desery (27) Dodatki do ciast (1) Domowa wędlina (7) Domowe pieczywo (13) Dros (1) Duda (18) Dżemy (2) Eco Blik (3) FolWark (33) Frisco (4) Galeo (9) Galeria Cuda Świata (2) Gjuwecz (2) Gołąbki (4) Graciarnia Pana Grzegorza (1) Helio (41) Intergalaktyczne gotowanie (1) KONESSO- RECENZJA (4) Konkurs (2) Lidl (4) Liebster Blog Award 2015 (1) M'cVities (1) MAKARONY POLSKIE (4) Mamut (9) Mąka z Młyna w Szadku (12) MICHI (3) mieso (3) Mięso (55) Młyny Stoisław (26) Moje decoupage (1) Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym (1) Moje robótki (1) muffinki (3) Nagrody (1) Napoje (7) Ogródek dziadunia (13) Oleje smakowe (1) Olejowy Raj (9) ORZECH (39) PapilArt (12) Pasty (6) Pasztety i wędliny (2) Pączki (2) Piątnica (11) Placki (10) POLO-market (2) Potrawy z grilla (3) PRIMAVIKA (7) Proeco Polska (13) Propozycja Sylwestrowa (1) Propozycja świątecznych ciast (3) Przekąski (4) Przepisy z truskawkami (5) Przetwory (19) Przyjaciele Kawy (1) Przyprawy (1) Przystawki (28) Przystawki Sylwestrowe (2) Radix Bis (19) Raw and Happy (1) Recenzje (3) Rolnik (3) Sałatki (50) Semco (1) Serniki i ciasta ze serem (43) Sery Korycińskie (5) Skworcu (27) Spichlerz Rusiecki (2) Społem Kielce (5) Super Krówka (2) surówka (1) Surówki (15) Swojska Piwniczka (3) Syropy lecznicze. (1) Święta (29) Tania książka.pl - (1) Tania książka.pl -recenzje (53) TarkaiMiarka. (1) Tarty na słodko (1) Tarty na słono (2) Testowanie Cenos (23) Testowanie Eco Blik (9) Testowanie Eterno (21) Testowanie Hańderek (11) Testowanie Incola (11) Testowanie Jamar (9) Testowanie Melvit (5) Testowanie Młynomag (25) Testowanie Pamapol (4) Testowanie Parczew (3) Testowanie Plenus (15) Testowanie PopCrop (1) Testowanie produktów Becla (7) Testowanie Roleski (16) Testowanie Sempre (4) Tłusty czwartek (1) Torty i torciki (16) Tovago (5) Tradismak (5) Tradycyjne Jadło (12) Vanille Mynte (1) VENOSA (1) Walentynki z Orzech (3) Wielkanoc (41) Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko (3) WSPÓŁPRACA (1) Zapiekanki (18) ZIARENKOWO (21) Zupy (31) Życzenia (2)
Copyright © 2016 Gotuj i piecz z Joanną , Blogger