Torcik jogurtowo - czekoladowy
Dzisiaj postanowiłam upiec torcik , dzieci zażyczyły sobie że ma być koniecznie z jakimś kremem :)
Zrobiłam więc kremy jogurtowy i czekoladowo - toffi , jeśli was zaciekawił mój torcik to zapraszam :)
Składniki
Składniki na biszkopt;1 szkl mąki tortowej
1 szkl cukru
1 cukier wanilinowy Dr .Oetkera
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 krem jogurtowy Dr Oetkera
1 krem waniliowy --''' -----
150 g jogurtu naturalnego
400 ml mleka
1 krem toffi Dr . Oetkera
1 krem czekoladowy Dr. Oetkera
500 ml mleka
6 wafelków PryncyPałków
Podłużne biszkopty z cukrem około 25 sztuk
-
Sposób przygotowania
- 2.
- Żółtka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym .
- 4.
- Tortownice o śred. 26 wyłożyć papierem do pieczenia ( tylko spód ).
- 8.
- Krem jogurtowy ;
- 9.
- Jogurt wymieszać z mlekiem dodać krem waniliowy i jogurtowy , ubić na sztywno .Dodać pryncypałki starte na tarce o grubych oczkach i wymieszać .
- 10.
- Krem czekoladowy;
- 11.
- Krem czekoladowy i toffi ubić w 500 ml mleka.
- 14.
- Przykryć trzecim krążkiem . Wierzch i boki torcika posmarować resztą masy czekoladowej .
- 15.
- Biszkopty przyciąć do wysokości tortu , leciutko posmarować masą i przyklejać w koło.
- 16.
-
Tort udekorować według własnego uznania . Ja w koło zrobiłam malutkie rozetki z masy jogurtowej.
Smacznego :)
Uwielbiam takie słodkości :)
OdpowiedzUsuńMniam... musi byc naprawdę pyszny :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) jest pyszny :) no i prosty w wykonaniu :)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje i pewnie też tak smakuje :-)
OdpowiedzUsuńMusi smakować niebiańsko, fajne to pokazujesz kok po kroku……
OdpowiedzUsuńhttp://bit.ly/pakietmedyczny
przepraszam za błędy, miało być
OdpowiedzUsuńfajne jest że pokazujesz zdjęcia krok po kroku