listopada 26, 2014

Babeczki kakaowe z morelami i kokosem

Zapraszam na pyszne i proste w wykonaniu babeczki kakaowe z morelami i kokosem :)






Składniki ;

1 szklanka mąki tortowej
1 szklanka cukru
1 cukier wanilinowy Dr. Oetkera
6 jajek
3 łyżki kakao gorzkiego 
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetkera
1 łyżka kwaśnej śmietany 

1,5 szklanki moreli suszonych Skworcu
2 łyżki kokosu w kostkach Skworcu
1 krem Waniliowy Dr .Oetkera.
1,5 szklanki mleka do kremu


Wykonanie;

Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym , dodać mąkę , kakao i proszek , wymieszać.
Dodać 1 łyżkę śmietany i pokrojone w kostkę morele .
Na końcu pokruszyć kosteczki kokosu i wszystko razem wymieszać.

Nakładać po łyżce do papilotek.
Piec w temperaturze 180 st do suchego patyczka .

Wierzch udekorować kremem waniliowym Dr. Oetkera przygotowanym według przepisu na opakowaniu .




Smacznego :)

6 komentarzy:

  1. cudne, domowe babeczki! :) zapraszam do wzięcia udziału w konkursie! :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2014/11/uwaga-konkurs-swiateczny.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, musiały smakować wybornie :)
    A co to są te srebrne dzyndzelki?

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Sama słodycz i szczypta chili... , Blogger