Składniki
składniki na biszkopt kakaowy :
5 jajek
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
1 łyżka wody
2 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
WYKONANIE :
_____________________
Jajka ubić z cukrem na puch, dodać mąkę , proszek , wodę , olej i kakao , wszystko delikatnie wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia wylać ciasto piec w temp. 190 stopni .
Po upieczeniu ciasto przeciąć na pół .
MASA ;
____________________
2 Czerwone galaretki rozpuścić w 0,5 litra przegotowanej wody , odstawić do lekkiego stężenia .
1 zieloną galaretkę rozpuścić w szklance przegotowanej wody i odstawić do całkowitego stężenia .
1 czerwoną ___________________ __________________________ ____________________
1 litr śmietany ubić , dodać 0,5 litra czerwonej galaretki , delikatnie wymieszać .
Galaretki czerwoną i zieloną pokroić w kwadraciki i dodać do masy śmietanowej , jeszcze raz delikatnie wymieszać .
Masę wyłożyć na pierwszą część spodnią ciasta i przykryć drugą .
wierzch posmarować resztką masy i posypać koralikami lub czym kto lubi.
Smacznego
składniki na biszkopt kakaowy :
5 jajek
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
1 łyżka wody
2 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
WYKONANIE :
_____________________
Jajka ubić z cukrem na puch, dodać mąkę , proszek , wodę , olej i kakao , wszystko delikatnie wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia wylać ciasto piec w temp. 190 stopni .
Po upieczeniu ciasto przeciąć na pół .
MASA ;
____________________
2 Czerwone galaretki rozpuścić w 0,5 litra przegotowanej wody , odstawić do lekkiego stężenia .
1 zieloną galaretkę rozpuścić w szklance przegotowanej wody i odstawić do całkowitego stężenia .
1 czerwoną ___________________ __________________________
1 litr śmietany ubić , dodać 0,5 litra czerwonej galaretki , delikatnie wymieszać .
Galaretki czerwoną i zieloną pokroić w kwadraciki i dodać do masy śmietanowej , jeszcze raz delikatnie wymieszać .
Masę wyłożyć na pierwszą część spodnią ciasta i przykryć drugą .
wierzch posmarować resztką masy i posypać koralikami lub czym kto lubi.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz