października 24, 2014

Pychotka z twarogiem

             Pychotka z twarogiem




Składniki

Składniki

1 kostka margaryny
1 cukier waniliowy
1, 5 szkl. cukru
3 szkl mąki
2 łyżeczki proszku
8 jajek
2 łyżki kakao
2 łyżki mleka
1 kostka sera 250 g , pół tłustego

Sposób przygotowania

1.

Margarynę rozpuścić i ostudzić.

2.

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać roztopioną margarynę , zmielony ser mąkę i proszek. Chwilę ubić mikserem .

3.

Ciasto podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao i 2 łyżki mleka. Wymieszać.

4.

Wysoką formę z kominkiem wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą ,

5.

Do formy wlewamy najpierw ciasto jasne , ciemne, jasne .

6.

Piec w temp. 170 stopni około 50 minut , sprawdzamy jednak patyczkiem czy dobrze się upiekło.

7.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą
.

    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz