Pychotka z twarogiem 
Składniki
 
Składniki
1 kostka margaryny
1 cukier waniliowy
1, 5 szkl. cukru
3 szkl mąki
2 łyżeczki proszku
8 jajek
2 łyżki kakao
2 łyżki mleka
1 kostka sera 250 g , pół tłustego
 
Sposób przygotowania
 
1.
 
Margarynę rozpuścić i ostudzić.
 
2.
 
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać roztopioną margarynę , zmielony ser mąkę i proszek. Chwilę ubić mikserem .
 
3.
 
Ciasto podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao i 2 łyżki mleka. Wymieszać.
 
4.
 
Wysoką formę z kominkiem wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą ,
 
5.
 
Do formy wlewamy najpierw ciasto jasne , ciemne, jasne .
 
6.
 
Piec w temp. 170 stopni około 50 minut , sprawdzamy jednak patyczkiem czy dobrze się upiekło.
 
7.
 
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą .
Składniki
1 kostka margaryny
1 cukier waniliowy
1, 5 szkl. cukru
3 szkl mąki
2 łyżeczki proszku
8 jajek
2 łyżki kakao
2 łyżki mleka
1 kostka sera 250 g , pół tłustego
Sposób przygotowania
1.
Margarynę rozpuścić i ostudzić.
2.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać roztopioną margarynę , zmielony ser mąkę i proszek. Chwilę ubić mikserem .
3.
Ciasto podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao i 2 łyżki mleka. Wymieszać.
4.
Wysoką formę z kominkiem wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą ,
5.
Do formy wlewamy najpierw ciasto jasne , ciemne, jasne .
6.
Piec w temp. 170 stopni około 50 minut , sprawdzamy jednak patyczkiem czy dobrze się upiekło.
7.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą .
 







Brak komentarzy:
Prześlij komentarz