Ciasteczka z ricottą 
Składniki
2 opakowania ciasta francuskiego
1 opakowanie serka ricotta
1 cukier waniliowy
2 łyżki cukru
brzoskwinie
 
Sposób przygotowania
 
1.
 
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty .
 
2.
 
Serek wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym
 
3.
 
Jeden kwadrat smarujemy serkiem i na środku układamy brzoskwinie , W drugim kwadracie robimy dziurkę np. w kształcie serduszka i przykrywamy . w koło robimy rant widelcem naciskając ,
 
4.
 
Pieczemy w temp 190 st. około 15 minut na złoty kolor.
 
5.
 
Po upieczeniu boczki posypujemy cukrem pudrem.
2 opakowania ciasta francuskiego
1 opakowanie serka ricotta
1 cukier waniliowy
2 łyżki cukru
brzoskwinie
Sposób przygotowania
1.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty .
2.
Serek wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym
3.
Jeden kwadrat smarujemy serkiem i na środku układamy brzoskwinie , W drugim kwadracie robimy dziurkę np. w kształcie serduszka i przykrywamy . w koło robimy rant widelcem naciskając ,
4.
Pieczemy w temp 190 st. około 15 minut na złoty kolor.
5.
Po upieczeniu boczki posypujemy cukrem pudrem.








Brak komentarzy:
Prześlij komentarz