października 24, 2014

Kokosanki

Kokosanki





ciasto:

2 szklanki mąki
1/2 kostki margaryny miękkiej
1 cukier waniliowy
2 łyżki wiórek kokosowych
2 łyżeczki proszku
3/4 szkl. mleka
3 jajka
1/2 szkl. cukru
polewa;
1 kostka margaryny
1 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
1/2 szkl mleka
3 łyżki kakao
dodatkowo;
400 g wiórek lub orzechów , migdałów

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

1.

Miękką margarynę utrzeć z cukrami , dodać jajka, mleko , wymieszać . Dodać mąkę i proszek , chwilkę ubić mikserem.

2.

Blaszkę o wymiarach 25/25 wyłożyć papierem do pieczenia . Wlać ciasto.

3.

Piec w temp.190 st. około 30 minut.

4.

Po upieczeniu wystudzić i pokroić w kwadraty.

5.

MASA; Margarynę rozpuścić z cukrem , dodać mleko , cukier waniliowy, kakao. Gotować na małym ogniu około 10 minut. Masę ostudzić .

6.

Kwadraty ciasta zamaczać w masie i obtaczać w kokosie i orzechach.

7.

Kokosanki odstawić na godzinę do zastygnięcia.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Sama słodycz i szczypta chili... , Blogger