Składniki
210 gr mąki
125 gr masła
80 gr cukru pudru
6 dag kakao
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku
2 jajka
2 białe czekolady
1 cukier waniliowy
2 łyżki śmietany kremówki
Sposób przygotowania
1.
Mąkę przesiać z proszkiem , dodać cukier waniliowy , cukier puder, kakao,masło i jajka, zagnieść ciasto , zawinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki.
2.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
3.
Ciasto rozwałkować nie za grubo , wycinać malutkie okrągłe ciasteczka.
4.
Piec w temp 180 st. około 15 minut.
5.
Czekoladę i cukier waniliowy rozpuścić w miseczce nad gorąca wodą , gdy troszkę ostygnie dodać śmietanę . Wymieszać .
6.
Spód jednego ciasteczka smarować masą czekoladową i zlepiać spodem drugiego ciasteczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz