Dzień dobry:)
Mam dla Was propozycję na szybki obiad, czyli łazanki z kapustą pekińską i kabanosami.
Proste i sycące danie. Miłośników tradycyjnych łazanek zapraszam do wypróbowania.
Polecam wyśmienite pikantne kabanosy firmy Duda.
Składniki:
500 g makaronu łazankowego
5 plastrów dobrej szynki
1/2 małej kapusty pekińskiej
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz, szczypta chili do smaku
1 łyżka masła
1 cebula
Wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Kapustę myjemy i odsączamy z wody, następnie kroimy w cienkie paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kabanosy kroimy w centymetrowe kawałeczki.
Szynkę kroimy w kostkę.
W głębokim rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy: cebulę i kabanosy, podsmażamy, następnie dodajemy kapustę,szczypiorek i posiekaną pietruszkę. Dusimy na małym ogniu aż grubsze części kapusty będą miękkie. Przyprawiamy do smaku: solą, pieprzem i szczyptą chili, mieszamy z ugotowanym makaronem. Podajemy na ciepło.
Smacznego:)
Bardzo ciekawa wariacja na temat łazanek :)
OdpowiedzUsuńfajna wersja łazanek
OdpowiedzUsuńPyszna i nietuzinkowa wersja łazanek! <3
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam :)
Pysznie!
OdpowiedzUsuńmiło sie czyta takie blogi
OdpowiedzUsuń