Dzień dobry:) mam dzisiaj dla Was pyszny i szybki gulasz alla po Węgiersku z wyśmienitą kiełbasą z piersią z Kurnej półki Cedrob.
Łatwy w przygotowaniu, rozgrzewający, idealny na jesienne chłody.
Jestem pewna że swoim smakiem zachwyci Waszych domowników.
Zapraszam na stronę Cedrob do zapoznania się z szerokim asortymentem produktów.
Składniki:
698 g kiełbasy z piersią z Kurnej półki Cedrob (4 pętka długie )
2 duże papryki czerwone
2 duże cebule
1 l sosu pomidorowo-paprykowego domowego lub sosu pomidorowego gotowego ze słoika
sól, pieprz, szczypta chili do smaku
1 łyżeczka oregano
1 płaska łyżka czerwonej papryki lub troszkę ostrej
szczypta majeranku
2 łyżki oleju
Wykonanie:
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. W głębokim rondlu rozgrzewamy olej, przekładamy cebulę i zioła, chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną w pół plasterki kiełbasę.Podsmażamy na rumiano. Wlewamy sos pomidorowo-paprykowy i gotujemy około 7 minut, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w grubą kostkę lub paseczki i dusimy na małym ogniu aż lekko zmięknie.Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą chili.
Podajemy z bułką lub kaszą jęczmienną tak jak dzisiaj u mnie.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz