Dzień dobry kochani :)
Nie ma nic fajniejszego niż rozpocząć dzień z dobrą kawą.
Chciałam Wam polecić pyszną i aromatyczną kawę ziarnistą LAVAZZA QUALITA ORO GROWN 1KG. Jest to wysokiej jakości 100 % kawa arabika, której ziarna pochodzą z najlepszych górskich plantacji.Posiada ona niski poziom kofeiny.Można delektować się nią o każdej porze dnia. Idealna do pracy jak i do picia w domu.W smaku wyczuwalny jest aromat orzechów i czekolady, jest po prostu przepyszna.Delikatna w smaku nie posiada mocnej goryczy jak w innych kawach.Palarnia kawy- Włochy. Nadaje się do ekspresów, kolbowych, przelewowych,automatycznych jak i do tradycyjnego domowego parzenia.Kawa jest do nabycia w sklepie KONESSO.
Dzięki aromatowi czekolady i orzechów idealnie pasuje do ciast i deserów.
Polecam również ciekawe szklanki termiczne do latte Melitta pojemność 300 ml.Wykonane są z podwójnych ścianek.
Dzięki czemu kawa prezentuje się ciekawie jak by unosiła się w powietrzu.W zestawie znajdują się dwie szklanki.
1 puszka masy orzechowej
Składniki:
1 paczka krakersów
2 wagoniki długie herbatników
1 l mleka
2łyzki cukru
1 cukier waniliowy
2 budynie waniliowe
2 łyżki mąki
500 ml śmietany kremówki 30 %
1 śmietana fix
2 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
około 50 g aronii kandyzowanej
2 łyżki kawy mielonej Lavazza Oro
Blaszka o wymiarach 26/30 cm
Wykonanie :
Połowę mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy, w drugiej połowie rozpuszczamy budynie, 2 łyżki mąki,2 łyżki cukru i cukier waniliowy. Wlewamy mieszankę i zagotowujemy aż zgęstnieje.
Garnek z budyniem odstawiamy na około 5 minut.
Blaszkę
wykładamy folią spożywczą, na spód układamy warstwę herbatników,
następnie 1/3 masy budyniowej jeszcze ciepłej, następnie układamy znowu
herbatniki, masę budyniową, krakersy, masę orzechową, krakersy, masę
budyniową i warstwę herbatników.
Śmietanę
ubijamy z 2 łyżkami cukru, cukrem waniliowym i śmietaną fix na sztywno.
Rękaw cukierniczy z ozdobną tylką napełniamy ubitą śmietaną i
dekorujemy według uznania wierzch ciasta.Na śmietanie układamy
kandyzowaną aronię i posypujemy zmieloną kawą Lavazza.
Ciasto odstawiamy najlepiej na noc.
Życzę smacznego :)
KONESSO szeroki asortyment i najlepsza jakość produktów.
Polecam :)
Uwielbiam kawę Lavazza. Od lat piję Rossę :)
OdpowiedzUsuńWszystkie jej rodzaje są pyszne:)
OdpowiedzUsuńdobra kawa to jest to:)
OdpowiedzUsuńTo prawda:)
UsuńPyszna prezentacja :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńZapowiada się super♥
OdpowiedzUsuń