Mam dzisiaj dla Was propozycję ryby w kukurydzianej panierce Mamut.
Ryba jak ryba ale panierka kukurydziana jest rewelacyjna.
Zainteresowanych zapraszam na stronę sklepu http://www.mamutsa.pl/produkt/panier-kukurydziany/ do zapoznania z ofertą produktów.
Składniki :
2 kawałki fileta z miruny
2 jajka
1/2 szklanki mąki
sól, pieprz do oprószenia
olej do smażenia
Wykonanie :
Rybę myjemy i osuszamy ręczniczkiem, następnie kroimy na dowolnej wielkości kawałki, oprószamy solą i pieprzem z obydwu stron.Jajka wbijamy do miseczki i rozkłócamy widelcem.
Kawałki ryby obtaczamy w mące, jajku a następnie w panierce kukurydzianej.
Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i smażymy rybę na złoty kolor z obydwu stron.
Usmażoną rybę odsączamy z nadmiaru tłuszczu
na papierowym ręczniczku.
Smacznego :)
Panier kukurydziany to produkt o szerokim zastosowaniu kulinarnym.
Idealnie sprawdza się jako panierka do mięs, ryb i warzyw, ale również
jako kruszonka do ciast oraz zagęstnik do sosów i zup. Do jego
stworzenia użyliśmy jedynie mąki kukurydzianej i wody, dzięki czemu
charakteryzuje się bogactwem błonnika pokarmowego.
Na tak przygotowaną rybkę nie trzeba mnie długo namawiać :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuń