https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJSYRJPHloTD6W7fOcy8Asd919iVdOfYk-zNHG0O7wN2-NNPBTfMG0yfSIs7XzsxI635QuXAbJzsVV-Se0c91s0EQdLEOurGi5Ed3-maxmKuLIPIu05475HMnzmycnKCF97Y6zqgSZuhAB/s640/DSCF0701.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG4W8BrrmHiqKF2gn4gvobVBKIYtJFtg6uK2H_VSq_04I8pCUqLK5slMGk72AGCAxbjvByLxH_W1xOF9-sMAMVY3wAbHsuHvCeIeDDVOIs6JXap0mT4kspzH797sbur0zDYs1pGi1s7yPe/s640/DSCF0425.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2

sierpnia 03, 2018

Pieczeń z cukini



Witajcie :)
Dawno mnie tu nie było,ale jak pisałam wcześniej w okresie letnim tak będzie, dużo pracy a i te upały wszystkich chyba wykańczają że nic się nie chce. Dzisiaj mam dla Was szybki i prosty przepis  na pieczeń z cukini z żółtym serem i papryczką chili. Dzięki papryczce pieczeń nie jest mdła, wybornie smakuje na ciepło jak i na zimno. Jeśli macie nadmiar cukini i nie wiecie co z niej zrobić wypróbujcie ten przepis może akurat przypadnie Wam do gustu :)
Zapraszam :)



Składniki :

900 g cukini może być jasna lub ciemno zielona nie przerośnięta bez pestek
220 g sera żółtego 
1 nie pełna szklanka kaszy manny
4 jajka
1/2 papryczki chili
2 ząbki czosnku
2 kopiaste łyżki miękkiego masła
3 cebule czerwone małe
1 łyżeczka suszonej bazylii
1 łyżeczka czerwonej papryki
1 łyżeczka ziół proansalskich
płaska łyżka pieprzu
1 łyżka domowej wegety lub sól do smaku

keksówka o wymiarach :30/15 cm


Wykonanie :

  Cukinię myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o średnich oczkach, następnie przekładamy na sito i odstawiamy na kilka minut.Cebulę obieramy i drobno siekamy, następnie podsmażamy na maśle. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach, papryczkę miksujemy w blenderze z czosnkiem.
Do dużej miski przekładamy odciśniętą z nadmiaru soku cukinię, dodajemy starty ser, papryczkę z czosnkiem,przyprawy i kaszę mannę, wszystko mieszamy i przyprawiamy ewentualnie do smaku, solą lub pieprzem, według uznania. Jajka ubijamy na gęsty kogel mogel i wlewamy do masy, jeszcze raz wszystko dobrze mieszamy.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę i wyrównujemy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180/190 i pieczemy na złoty kolor. Moja pieczeń piekła się ponad godzinę.
Pieczeń razem z papierem wyciągamy z blaszki i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia najlepiej na kratkę.
Podajemy na ciepło lub zimno jak wolicie.
Życzę smacznego :)
Asia.

 

7 komentarzy:

  1. Bardzo apetycznie wygląda ta pieczeń :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń



























  2. Cukinię bardzo lubię ale paszczetu jeszcze nie robiłam tylko dżem

    OdpowiedzUsuń
  3. Interesujące... nigdy nie jadłam takiej pieczeni:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pasztecik :D Z cukinii cuda można stworzyć :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mój brat jest pasjonatem gotowania i muszę mu pokazać ten przepis, bo myślę, że bardzo mu się spodoba. Ja bardzo chętnie zjem taką pieczeń, wygląda bardzo apetycznie. :) Pozdrawiam. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. haha Już przepis pokazany i pieczeń będzie robiona. :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Z papryczką chilli jeszcze nie próbowałam, ale pomysł zacny :)

    OdpowiedzUsuń

Translate

Etykiety

Akcje kulinarne na Durszlaku (10) AQUAPHOR- recenzja (1) Babeczki na słono (3) Babki i Babeczki (37) Bee.pl (3) Bigos (1) Błyskawiczny Piątek (21) BOGUCICE (77) Bonduelle (23) Brześć (14) Bułeczki na słodko (29) Bułeczki na słono (21) Cedrob (3) Ciasta (190) Ciasta bez pieczenia (4) Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga . (1) Ciasta z owocami (63) Ciasta z wiśniami (4) Ciasteczka (114) ciasto (1) cukr (1) Cukry Nyskie (19) Cykoria. (10) Dania na kolację lub śniadanie (85) Dania obiadowe (260) Desery (27) Dodatki do ciast (1) Domowa wędlina (7) Domowe pieczywo (13) Dros (1) Duda (18) Dżemy (2) Eco Blik (3) FolWark (33) Frisco (4) Galeo (9) Galeria Cuda Świata (2) Gjuwecz (2) Gołąbki (4) Graciarnia Pana Grzegorza (1) Helio (41) Intergalaktyczne gotowanie (1) KONESSO- RECENZJA (4) Konkurs (2) Lidl (4) Liebster Blog Award 2015 (1) M'cVities (1) MAKARONY POLSKIE (4) Mamut (9) Mąka z Młyna w Szadku (12) MICHI (3) mieso (3) Mięso (55) Młyny Stoisław (26) Moje decoupage (1) Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym (1) Moje robótki (1) muffinki (3) Nagrody (1) Napoje (7) Ogródek dziadunia (13) Oleje smakowe (1) Olejowy Raj (9) ORZECH (39) PapilArt (12) Pasty (6) Pasztety i wędliny (2) Pączki (2) Piątnica (11) Placki (10) POLO-market (2) Potrawy z grilla (3) PRIMAVIKA (7) Proeco Polska (13) Propozycja Sylwestrowa (1) Propozycja świątecznych ciast (3) Przekąski (4) Przepisy z truskawkami (5) Przetwory (19) Przyjaciele Kawy (1) Przyprawy (1) Przystawki (28) Przystawki Sylwestrowe (2) Radix Bis (19) Raw and Happy (1) Recenzje (3) Rolnik (3) Sałatki (50) Semco (1) Serniki i ciasta ze serem (43) Sery Korycińskie (5) Skworcu (27) Spichlerz Rusiecki (2) Społem Kielce (5) Super Krówka (2) surówka (1) Surówki (15) Swojska Piwniczka (3) Syropy lecznicze. (1) Święta (29) Tania książka.pl - (1) Tania książka.pl -recenzje (53) TarkaiMiarka. (1) Tarty na słodko (1) Tarty na słono (2) Testowanie Cenos (23) Testowanie Eco Blik (9) Testowanie Eterno (21) Testowanie Hańderek (11) Testowanie Incola (11) Testowanie Jamar (9) Testowanie Melvit (5) Testowanie Młynomag (25) Testowanie Pamapol (4) Testowanie Parczew (3) Testowanie Plenus (15) Testowanie PopCrop (1) Testowanie produktów Becla (7) Testowanie Roleski (16) Testowanie Sempre (4) Tłusty czwartek (1) Torty i torciki (16) Tovago (5) Tradismak (5) Tradycyjne Jadło (12) Vanille Mynte (1) VENOSA (1) Walentynki z Orzech (3) Wielkanoc (41) Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko (3) WSPÓŁPRACA (1) Zapiekanki (18) ZIARENKOWO (21) Zupy (31) Życzenia (2)
Copyright © 2016 Gotuj i piecz z Joanną , Blogger