sierpnia 09, 2017

Proziaki- puszyste bułeczki na sodzie z kremem pisatacjowym Super Krówka.




Dzisiaj tak dla przypomnienia pyszne, puszyste i proste w wykonaniu bułeczki proziaki, podpłomyki jak wolicie, na śniadanie lub kolację, super jako dodatek do zup :) Chciałam Wam również polecić wyśmienity krem pistacjowy Super Krówka.
Super Krówka posiada wyśmienite i zdrowe wegańskie słodycze wytwarzane na bazie kokosu i cukru. Polecam szczególnie osobom na diecie bezglutenowej oraz tym którzy mają nietolerancję laktozy. Krówki i krem są naprawdę bardzo pyszne, jestem zaskoczona ich smakiem, mogła bym jej jeść na okrągło:) Wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową 



 

450 g mąki + do podsypania 
250 ml maślanki
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki sody 
1 łyżeczka masła roztopionego
1 jajko 


Do miski przesiewamy mąkę z solą, do maślanki dodajemy sodę i mieszamy , wlewamy do mąki , dodajemy roztopione masło , jajko  i zagniatamy ciasto , jeśli będzie wam się kleiło to dodajcie troszkę mąki. Ciasto wałkujemy i wykrawamy  romby lub kwadraty o grubości 1/2 cm.Następnie odstawiamy na kilka minut do podrośnięcia.
Rozgrzewamy patelnię teflonową i pieczemy placuszki około 10 minut na rumiano z obydwu stron. Placuszki można upiec również w piekarniku w temperaturze 190 stopni na złoty kolor, moje piekły się około 10/ 15 minut.
Smacznego :)
Asia.


8 komentarzy:

  1. Bardzo chętnie zjadła bym takie ciasteczko z tą masą :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zjadłabym z wielką przyjemnością :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. same smaczne rzeczy tu widzę:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękne wyszły, bardzo apetyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja proziaki zawsze piekę na starej kaflowej kuchni - pycha!

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciasteczka fajne. Mają fajny kształt poduszeczek :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Sama słodycz i szczypta chili... , Blogger