stycznia 26, 2017
Pieczeń z suszonymi pomidorami.
Witajcie :) co jakiś czas przygotowuję jakąś pieczeń na kanapki. Dzisiaj mam dla Was pyszną wieprzowo-wołową z suszonymi pomidorkami. Taką pieczeń warto samemu przygotować bo chociaż wiecie co do niej włożyliście, a kupne to wiadomo nie zdrowe i z ogromnym dodatkiem chemii.
Zapraszam do wypróbowania :)
Składniki :
1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
3 czerstwe kajzerki
2 cebule
6 jajek
1 łyżeczka suszonego majranku
sól, pieprz do smaku lub domowa vegeta
1łyżka suszonej bazylii
1 szklanki mleka
1/2 szklanki posiekanych suszonych pomidorów w oleju
Wykonanie:
Cebulę, czosnek obieramy,czosnek przeciskamy przez praskę a cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach.Bułki zalewamy mlekiem, najlepiej je połamać, gdy napęcznieją odciskamy i mielimy przez maszynkę.
Do miski przekładamy zmielone mięso, dodajemy : czosnek, cebulę, zmielone kajzerki, przyprawy i jajka wszystko dobrze wyrabiamy.Jeśli masa wyda wam się zbyt zbita dolejcie trochę mleka, wszystko zależy od jakości mięsa. Pomidorki drobno kroimy, dodajemy do masy mięsnej i mieszamy. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia przekładamy masę mięsną i dobrze ją ugniatamy. Wierzch ładnie wyrównujemy i smarujemy odrobiną oleju. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 45/50 minut. Taką pieczeń można śmiało podać do obiadu, wyśmienicie smakuje z ziemniakami i surówką.
Smacznego :)
AUTOR:
Gotuj i piecz z Joanną
Translate
Etykiety
Akcje kulinarne na Durszlaku
(10)
AQUAPHOR- recenzja
(1)
Babeczki na słono
(3)
Babki i Babeczki
(37)
Bee.pl
(3)
Bigos
(1)
Błyskawiczny Piątek
(21)
BOGUCICE
(77)
Bonduelle
(23)
Brześć
(14)
Bułeczki na słodko
(29)
Bułeczki na słono
(21)
Cedrob
(3)
Ciasta
(190)
Ciasta bez pieczenia
(4)
Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga .
(1)
Ciasta z owocami
(63)
Ciasta z wiśniami
(4)
Ciasteczka
(114)
ciasto
(1)
cukr
(1)
Cukry Nyskie
(19)
Cykoria.
(10)
Dania na kolację lub śniadanie
(85)
Dania obiadowe
(260)
Desery
(27)
Dodatki do ciast
(1)
Domowa wędlina
(7)
Domowe pieczywo
(13)
Dros
(1)
Duda
(18)
Dżemy
(2)
Eco Blik
(3)
FolWark
(33)
Frisco
(4)
Galeo
(9)
Galeria Cuda Świata
(2)
Gjuwecz
(2)
Gołąbki
(4)
Graciarnia Pana Grzegorza
(1)
Helio
(41)
Intergalaktyczne gotowanie
(1)
KONESSO- RECENZJA
(4)
Konkurs
(2)
Lidl
(4)
Liebster Blog Award 2015
(1)
M'cVities
(1)
MAKARONY POLSKIE
(4)
Mamut
(9)
Mąka z Młyna w Szadku
(12)
MICHI
(3)
mieso
(3)
Mięso
(55)
Młyny Stoisław
(26)
Moje decoupage
(1)
Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym
(1)
Moje robótki
(1)
muffinki
(3)
Nagrody
(1)
Napoje
(7)
Ogródek dziadunia
(13)
Oleje smakowe
(1)
Olejowy Raj
(9)
ORZECH
(39)
PapilArt
(12)
Pasty
(6)
Pasztety i wędliny
(2)
Pączki
(2)
Piątnica
(11)
Placki
(10)
POLO-market
(2)
Potrawy z grilla
(3)
PRIMAVIKA
(7)
Proeco Polska
(13)
Propozycja Sylwestrowa
(1)
Propozycja świątecznych ciast
(3)
Przekąski
(4)
Przepisy z truskawkami
(5)
Przetwory
(19)
Przyjaciele Kawy
(1)
Przyprawy
(1)
Przystawki
(28)
Przystawki Sylwestrowe
(2)
Radix Bis
(19)
Raw and Happy
(1)
Recenzje
(3)
Rolnik
(3)
Sałatki
(50)
Semco
(1)
Serniki i ciasta ze serem
(43)
Sery Korycińskie
(5)
Skworcu
(27)
Spichlerz Rusiecki
(2)
Społem Kielce
(5)
Super Krówka
(2)
surówka
(1)
Surówki
(15)
Swojska Piwniczka
(3)
Syropy lecznicze.
(1)
Święta
(29)
Tania książka.pl -
(1)
Tania książka.pl -recenzje
(53)
TarkaiMiarka.
(1)
Tarty na słodko
(1)
Tarty na słono
(2)
Testowanie Cenos
(23)
Testowanie Eco Blik
(9)
Testowanie Eterno
(21)
Testowanie Hańderek
(11)
Testowanie Incola
(11)
Testowanie Jamar
(9)
Testowanie Melvit
(5)
Testowanie Młynomag
(25)
Testowanie Pamapol
(4)
Testowanie Parczew
(3)
Testowanie Plenus
(15)
Testowanie PopCrop
(1)
Testowanie produktów Becla
(7)
Testowanie Roleski
(16)
Testowanie Sempre
(4)
Tłusty czwartek
(1)
Torty i torciki
(16)
Tovago
(5)
Tradismak
(5)
Tradycyjne Jadło
(12)
Vanille Mynte
(1)
VENOSA
(1)
Walentynki z Orzech
(3)
Wielkanoc
(41)
Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko
(3)
WSPÓŁPRACA
(1)
Zapiekanki
(18)
ZIARENKOWO
(21)
Zupy
(31)
Życzenia
(2)
Joasiu Twoja pieczeń wspaniale wygląda. Suszone pomidory bardzo lubię. Przepis wykorzystam i dziękuję :)
OdpowiedzUsuńTaką pieczeń to bym chętnie zjadła :-)
OdpowiedzUsuńoj super ta pieczeń :) robiłam w podobną niedawno :)
OdpowiedzUsuńWspaniała, do świeżego chlebka idealna :)
OdpowiedzUsuńPyszna pieczeń:)
OdpowiedzUsuńJa takie pieczenie bardzo lubię na kanapkach zajadać :)
OdpowiedzUsuńPieczeń apetyczna, no i prezentacja jest świetna:)
OdpowiedzUsuńod czasu do czasu robię podobne pieczenie :)
OdpowiedzUsuń