czwartek, 17 listopada 2016

Domowe hot dogi z Remuladą duńską FolWark.


Zapraszam dzisiaj na pyszne domowe hot dogi z kiełbaską żółtym serem i Remuladą duńską FolWark.
Wszystkich zainteresowanych sosami zapraszam do Frisco.pl


Składniki :

Remulada duńska FolWark  

2 i 1/2  szklanki mąki tortowej Młynomag 
200 ml ciepłej wody
8 g suchych drożdży
2 łyżki oliwy  
1 łyżeczka soli 
1 łyżeczka cukru

6 cienkich kiełbasek
6 plastrów żółtego sera

Wykonanie :

Do miski wlewamy ciepłą wodę, dodajemy, cukier, drożdże, oliwę
i mieszamy.Następnie przesiewamy mąkę z solą i zagniatamy około 5 minut ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Ciasto przekładamy na stolnicę, dzielimy na 6 kawałków.Każdy kawałek rozpłaszczamy na wielkość kiełbaski, kiełbaskę owijamy serem a następnie zawijamy w ciasto, dobrze zlepiając. Pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.Moje piekły się około 40 minut. Koniec bułeczki lekko ścinamy i napełniamy Remuladą duńską smakuje wyśmienicie z domowym hot dogiem.
Smacznego :) 

     










 

16 komentarzy:

  1. Joasiu bardzo smacznie wygladaja bułeczki, o nadzieniu już nie wspomnę :) Pozdrawiam kochana :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję kochana , również pozdrawiam :)

      Usuń
  2. Pyszne hot dogi. Takie bym z przyjemnością zjadła :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Prosto i apetycznie. Ciekawa jestem smaku tej remulady. Nigdy nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aguś polecam wszystkie sosy Folwark bo są pyszne :)

      Usuń
  4. Ooo jakie fajne te hot-dogi, zgrabne bułeczki :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Kiełbaski wyglądają bardzo pysznie : )

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudnie zezłocone i z bogatym środkiem :) Ale bym zjadła!

    OdpowiedzUsuń

Drukuj